Borçların 1. Taksiti Ödemesi İçin Pazartesi Son Gün

0
125

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında yapılandırılan borçların 1.taksitinin ödeme süresinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü sona ereceğini duyurdu.

Vatandaşlara ödemede kolaylık sağlanması adına, ilimizdeki vergi dairelerinin cumartesi saat 17.00’a ve pazartesi günü ise saat 23.59’a kadar açık kalacağı da kaydedildi.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, 2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin, 2016 yılı Gelir Vergisi ikinci taksitinin, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 2017 yılının Mart ayından Temmuz ayına ertelenen 3. taksitinin, ayrıca 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 1.taksitinin ödeme süresi 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü sona ermektedir. 7020 sayılı Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır. Kanundan yararlanmaya devam edebilmek için 1.taksitin 31 Temmuz akşamına kadar ödenmesi gerekmektedir.  Bu nedenle, vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla; ilimizdeki vergi daireleri yeterli sayıda personel bulundurulmak suretiyle; 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 09.00’dan 17.00’ye kadar, 31 Temmuz Pazartesi günü saat 23.59’a kadar açık bulundurulacaktır.

Muhtemel yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için ödeme işlemlerinizi son günlere bırakmamanızı önemle hatırlatırız. Ödemelerinizi, www.gib.gov.tr internet sayfamızdan, anlaşmalı bankalardan, vergi dairelerinden yapabilirsiniz” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here