Bizleri Sindirmekte Kararlılarsa, Bizler de Sonuna Kadar Direnmeye Kararlıyız!

0
83

DİSK, KESK, TMMOB, TTB adına bir bildiri yayınlayan DİSK Genel İş Hatay Şube Sekreteri Yusuf Berkyürek, ülkemizin, Ak Parti yönetiminde her geçen gün derin bir karanlığın içine itilmekte olduğunu savundu.

Ak Parti hükümetinin ülke içinde halkı hızla yoksullaştırırken aynı anda Suriye’ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlendiğini ve ülkemizi kanlı bir savaşa çekecek sorumsuz adımlar attığını iddia eden Berkyürek; “İleri demokrasi adı altında giderek daha fazla otoriterleşen bir rejim inşa ediliyor. Tüm muhalif kesimlere dönük operasyonlarla Türkiye bir ‘açık hava hapishanesine’ çevriliyor. Uluslararası sermayenin rant merkezi haline dönüştürülen ülkemizde, yüksek savaş harcamalarının da etkisiyle bütçede oluşan açıklar, zamlar ve yeni vergilerle emekçi yoksul halkın cebinden karşılanmaya çalışılıyor. Zengin dostu, sermayenin sesi AKP hükümetinin piyasacı dönüşüm projeleri ile artık en temel hakkımız olan eğitime, sağlığa, ulaşıma ve barınmaya, zaten oldukça darlaşmış bütçelerimizden para ayırmak zorundayız. AKP hükümeti utanmazlık boyutlarını aşarak, savaşa ve rant projelerine harcadığı bütçenin açık vermesinde kamu emekçilerinin ücretlerine yapılan sefalet düzeyindeki artışları sorumlu göstermiştir” dedi.

Kurulan yağmacılık düzenine daha fazla izin vermeyeceklerini de vurgulayan Berkyürek; “Bizler, ülkeyi savaşa sürükleyen, halkı yoksullaştıran, işsizliği arttıran, ülkenin kaynaklarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çeken bu sisteme teslim olmayacak, kendi kaderimizi elimize alacağız. Bizler, emekçi halkların karnını doyuramadığı, temiz içme suyunu bulamadığı, başını sokacak bir yuvaya dahi sahip olamadığı bu düzenle sonuna dek mücadele etmeye kararlıyız. Saldırganlıklarını günden güne arttıranlar unutmasınlar ki, onlar ne kadar bizleri sindirmekte kararlıysa, bizler de sonuna kadar direnmeye, sömürüsüz, eşit ve insanca yaşam koşullarının olduğu bir dünya için mücadele etmeye o kadar kararlıyız. Yılmayacağız ve susmayacağız. Şimdi sesimizi daha da fazla yükseltmeye kararlıyız!

Savaş çığırtkanlığı yapanlara inat, ülkede, bölgede ve dünyada barış için, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadele etmeye kararlıyız! Bu kararlılığımızda Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır diyoruz! Zaman, ekmeğimizi ve geleceğimizi çalanlara artık dur deme zamanıdır! Zaman, emperyalist müdahalelere ve AKP’nin içeride ve dışarıda savaşçı politikalarına karşı ülkede barış, bölgede barış çığlığını yükseltmenin zamanıdır!” diyerek ortak görüşlerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here