“Bizim Medeniyetimiz de Bir Sevgi Medeniyetidir”

0
85

kutlu doğum haftasıDiyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman “Hz. Peygamber ve insan onuru” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı…

İskenderun Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Grand Plaza’da “Hz. Peygamber ve insan onuru” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkan Vekili Özer Çağşar, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık topluluk katıldı.

Açılış konuşmasını İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı “Hz. Peygamber ve insan onuru” konulu konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman katıldı. Programa katılanlara karanfil ve gül hediye edildi.

Hz. Muhammed’in sevgisinin gönüllerden hiç eksik olmaması temennisiyle sözlerine başlayan Dr. Salman; “Bizler onun kalbinden hiç eksik olmadık. Onun sevgisi, onun muhabbeti, yüreklerimizden de hiç eksik olmasın. Bizim peygamber sevgimiz, sevgi merkezlidir. Çocuklarımıza verdiğimiz isimler onun göstergesidir. Edebiyatımızda onu methetmek, onun güzelliklerini anlatmak için söylenen her söz, yazılan her şiir, gönüllerden kalplerden dökülen bütün sözcükler bunun ifadesidir. Bizim medeniyetimiz de bir sevgi medeniyetidir” diye konuştu.

Uyar; “Kutlu Doğum Haftasının Önemini Kavramalıyız”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’da, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında içinde bulunulan haftanın önemine vurgu yapan Uyar; “Yüce Peygamber’in doğum yıldönümünü andığımız bugünlerde  âlemlere rahmet olarak gönderilen elçinin birleştirici rolünü yeniden hatırlamalıyız. İnsanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam dininin, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Peygamberimizin kutlu doğumunu idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açan, barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuş, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası’nın milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi dileğiyle tüm vatandaşlarımıza ve İslam âlemine hayırlı olmasını dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here