“Birlik Ruhu Oluşsa İskenderun’un Önünde Kimse Duramaz”

0
94

igc-kirikhan-bld-bsk1Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz İskenderunlu Gazetecilerle Buluştu!

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen kahvaltıya katılarak basın mensupları ile bir araya geldi.

İskenderun ve Kırıkhan bölgelerinin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette, özellikle Hassa Tünel Projesinin önemine dikkat çeken Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “2017 yılında bin dönümlük organize sanayiyi Kırıkhan bölgemize kazandırdık, 2017 yılı içerisinde bürokrasiden dolayı biraz gecikti diyebiliriz. Bin dönümlük bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Ama asıl bizim bölgemizi ilgilendiren tünel projesi. Hassa Amanos Tünel Projesi Türkiye’nin en büyük projesi ve bizim hedefimiz ise, sanayi bölgesi oluyoruz ama ikinci derece yerleşik alan planlıyoruz. Bu kapsamda, alt yapısı, sosyal hayatı dengeleyici projeleri de en kısa sürede hayata geçirmenin planları içerisindeyiz. Sosyal hayatı dengeleyecek olan alt yapı projelerimizi de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.

igc-kirikhan-bld-bsk2

Sosyal alanda kısa vadede Kırıkhan için bir şeyler yaptık ama yeterli olduğunu düşünmüyorum. 1970’li yıllarda 5 tane sinemamız vardı, yazlık sinemalar ama çok uzun yıllardır Kırıkhan’da sinema yok. Bu ay içerisinde sinemamızı faaliyete geçirip vatandaşlarımıza hizmete sunacağız. Bizim hayallerimiz projelere dönüşüyor, projelerde gerçeğe dönüşecek” dedi.

Kırıkhan’ı cazibe ve akım merkezi haline getireceklerini vurgulayan Başkan Yavuz; “Elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz, bizim hayallerimiz bu projelerin gerçekleşmesidir. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletvekilimiz Mehmet Öntürk ve tüm siyasi parti teşkilatlarımız ile birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu güne kadar Mecliste aldığımız tüm kararları birlikte alırız. Onların fikirleri bizim için önemli, bizim fikirlerimiz de onlar için önemlidir. Çünkü hepimizin bir sevdası var. Kendi bölgemize en iyi hizmeti vermek” dedi.

İskenderun Dünyanın En Güzel Şehirlerinden Biri

İskenderun’la ilgili de bazı değerlendirmelerde de bulunan Başkan Yavuz; “İskenderun dünyanın en güzel, modern, metropol şehirlerinden biri. Dünya’nın bütün medeniyetlerinin burada toplandığı minyatür bir şehir. Her şeyin en güzelini, en kalitelisini İskenderun’da bulabilirler. İskenderun’da birlik ruhu yok, tek yumruk olma bilincinde değiller. Birlik ruhu oluşsa İskenderun’un önünde kimse duramaz” dedi.

igc-kirikhan-bld-bsk3

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde ağırlanmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Bugün İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde kendi evimizde gibi bizleri ağırladılar. İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde olmanın hem mutluluğunu, hem onurunu yaşıyorum. Sağ olsun arkadaşlarımız bugün bize gönüllerini açarak kabul ettiler. En azından hem memleket meselelerini tartıştık, hem de biraz kendimizi bulduk burada. Biraz da ufkumuz genişledi. Biraz daha bilgilerimizi, yapacağımız işleri beynimizde tazeleyerek inşallah ilçemize döneceğiz. Daha fazla gayretle hizmetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ise ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Yavuz’a İGC’ye verdiği desteklerden dolayı Cemiyetin plaketini takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here