Birleşik Haziran Hareketi Ayaklandı!

0
94

haziran hareketi2Akbay; “Çocuklarımızın Geleceğini Hırsız ve Katillerin Elinden Kurtaracağız”

Birleşik Haziran Hareketi, “Bilimsel laik eğitim için, Faşist saldırılara ve gericiliğe karşı AYAKTAYIZ” mesajıyla, tüm Türkiye’de olduğu İskenderun’da da geçtiğimiz pazar günü eylemdeydi. İskenderun Eski Bit Pazarı alanında bir araya gelen Birleşik Haziran Hareketi gönüllüleri, burada bir açıklama da yaptı.

Açıklamayı hareket adına Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sözcüsü Bülent Akbay yaptı. Hükümetin, halkın dinsel inanışlarını kalkan olarak kullandığını öne süren Akbay; “Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek üzere yola çıkanlar ‘Anaokullarından itibaren yepyeni bir hayat tarzı sunacağız’ söylemiyle; yolsuzluklarına, hırsızlıklarına, sıfırladıkları ahlak anlayışına biat eden, itaatkar bir nesil yetiştirmek için kolları sıvadılar. Baskıcı politikalarıyla özgürlük ve laiklik alanını adım-adım yok eden; acımasız sömürü düzenini sürdürebilmek için halkın dinsel inanışlarını kalkan olarak kullanan AKP iktidarı, 4+4+4 kesintili eğitim sistemi ile başlattığı dinsel dönüşümü, tüm okulların imam-hatipleştirilmesi, eğitimin dinselleştirilmesi, ‘Değerler Eğitimi’ adı altında anaokullarına kadar indirilmesi ve Osmanlıca dersi gibi adımlarla sürdürüyor.

haziran hareketi3

Karma eğitimin kaldırılmasının önünü açmaya çalışıyor. AKP, dini tevekkülü yaygınlaştırarak bir yandan itaatkâr bir nesil yetiştirmenin koşullarını oluştururken, bir yandan da genç ve ucuz işgücü sömürüsünü yoğunlaştıran politikaları hayata geçiriyor. Kız çocuklarının eve kapatılmasının ve çocuk yaşta evlendirilmesinin önünü açıyor. AKP’nin nefreti toplumun her kesimine yayarak yetiştirmek istediği kindar nesil IŞİD neslidir” dedi.

Korkmuyoruz, Ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde Paris’te yaşanan saldırıya da değinen Akbay, saldırıyı lanetlediklerini ifade etti. Eğitimde yapılan yanlışlara karşı olmaya devam edeceklerini vurgulayan Akbay; “Çocuklarımızı bu gerici kuşatma altına almaya çalışanlara; parası olanları kolejlere iten, olmayanları piyasa denen çarkın dişlileri arasında harcamaya çalışanlara; eğitim sistemini hurafelerle çöplüğe çevirmeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Bu ülkeyi ve çocuklarımızın geleceğini hırsız ve katillerin elinden kurtaracağız. Bunun iktidara sadece bir uyarı olduğunu ve tüm gücümüzle Laik ve Bilimsel Eğitim için mücadele başlattığımızı duyuruyor, herkesi 9 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz boykota ses ve güç vermeye davet ediyoruz. Zorunlu din dersleri kaldırılana kadar ayaktayız. Zorla imam hatipleştirilen okullarımızı geri alana kadar ayaktayız. Bizi hiçe sayanlar bilsin; bundan sonra her şey biziz. Bir kez daha ilan ediyoruz, KORKMUYORUZ AYAKTAYIZ. Bugün yeni bir direniş yürüyüşünü ülkenin dört bir yanında başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here