“Bir ve Bütün Olduğumuz Sürece Önümüzde Kimse Duramaz”

0
59

dönen açıklama1Dönen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını Resmen Açıkladı…

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmen aday adaylığını açıkladı. CHP İl Teşkilatı önünde düzenlenen bir törende konuşma yapan Dönen, Hatay’da yüzyıllardır kardeşçe ve hoşgörü içerisinde yaşayan insanların bundan sonrada barış içerisinde yaşayacağını belirtti.

Yaşanan olumsuz gelişmeler nedeni ile halkın huzursuz olduğunu belirten Dönen; “Bizim ayrığımız gayrımız yok. Sosyal Demokratlar, insanlar arasında dil, din, ırk mezhep ayrımı yapmaz. Reyhanlı’da ölenler için de ağladık. Hatay’da yaşanan olaylardan dolayı ölen 3 fidan içinde ağladık. Bizler aynı Allah’a, aynı dine, aynı peygambere inanıyoruz. Neyin peşindesiniz? Çıkın açıkça söyleyin. Toplumun kardeşliğine zarar veriyorsunuz. Bizlerin kimsenin inancı ile sorunu yok. Bizler her fikre her düşünceye saygılı insanlarız. Kin ve nefret üzerine siyaset yapılmaz. Uygulanan politikalar sayesinde Türkiye her alanda bir ayrışmaya doğru gidiyor. Bizler ise birlik ve beraberlik içerisinde olup bu gidişata bir son vereceğiz. Gençlerimiz düşüncelerinin dışında bıçak, silah, sopa, zincir gibi şeylerden uzak duracak ve kimseyi öteleştirmeyeceğiz” diye konuştu.

Milliyetçilerle hiçbir sorunları olmadığını ifade eden Dönen; “Bizim altı oktan biriside milliyetçiliktir. Bizim Atatürk’le bayrakla, milletle sorunu olmayan dürüst insanlara ihtiyacımız var. Gelin birlik ve beraberlik olalım. Bu kötü gidişata birlikte son verelim. Dedikodu ile adam karalamakla kimse hiçbir yere varamaz. Aklın yolu birdir” dedi.

Hatay’ın her tarafını karış karış bildiğini ifade eden Dönen; “Bizler aynı topraklardan beslenen bir ağaç gibiyiz. Farklı dallarımız olabilir. Hatay’da vereceğimiz mücadele ile ilk önce yerelde daha sonra genelde sandıktan başarılı bir şekilde çıkacağız. Bir ve bütün olduğumuz sürece inanın bizim önümüzde kimse duramaz. Hepimizin tek amacı CHP’nin başarısı olmalıdır” diye konuştu.

Toplantıya katılan Türk – İş Eski Genel Başkanı ve 22. ve 23. Dönem CHP Milletvekili Bayram Meral, Hatay’ın geçmişte en huzurlu illerin başında geldiğini belirterek; “Ne yazık ki son günlerde de yaşanan gelişmeler nedeni ile genç arkadaşlarımızı kaybettik. Bunlar bizleri derinden üzdü. Hatay’a Sayın Dönen’in aday adaylığını ilan etmesi nedeni ile geldim. Sizler Sayın Bakanımıza destek verirseniz Hatay’a huzur barış ve kardeşlik gelecektir” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ise CHP’ye ilginin her geçen gün arttığını belirterek Dönen’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar diledi ve CHP Hatay’da yerel seçimlerden başarılı bir şekilde çıkacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here