“Bir An Önce Kendinize Gelin”

0
48

CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, Boğaziçi Üniversitesinde Yaşanan Olaylara Değindi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık basın toplantısını ilçe binasında düzenledi. İlçe Yönetiminin de katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısını, sosyal paylaşım hesabından canlı olarak yayınlayan Yüksel, ilk olarak partileri içinde yaşanan olaylara değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir çınar olduğunu kaydeden Yüksel, kimsenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini ifade ederek; “Temelleri o kadar sağlam atılmış ki, her türlü fırtınada dimdik ayakta durmayı başaran, dünyadaki siyasi partilerin en önde gelenidir Cumhuriyet Halk Partisi. Temeli, kökleri o kadar sağlamdır ki hiçbir güç yıkamamıştır ve yıkamayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne vefasızlık yapanları, Cumhuriyet Halk Partisi’ni araç olarak kullanarak bir yerlere gelen insanların yaptığı vefasızlığı ibretle ve hayretle izliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birleştirici gücüdür, demokrasinin savunucusu, bekçisidir. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin bekçisidir, aydınlığın, geleceğin sigortasıdır. Öyle bir kaç kişinin ayrılmasıyla, parti kuracağız demesiyle Cumhuriyet Halk Partisine hiçbir şey olmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi emin adımlarla hedefe ve iktidara yürümektedir. Bunu hiçbir güç, kapalı kapılar ardında yapılan hiçbir tezgah engelleyemeyecektir. Buradan o vefasızlık yapana sesleniyorum; bu Parti cumhurbaşkanı adayı gösterdiğinde sahip çıktı, bu örgüt sahip çıktı, son ana kadar aslanlar gibi mücadele yaptı. Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Halkına, hakkına ve milletine, 83 milyona, hangi etnik yapıdan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun hizmet etmeye, kucaklamaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Ülkeye Yazık Etmeyin”

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili de görüşlerini dile getiren Yüksel; “Boğaziçi Üniversitesi’nde yine ‘ben yaptım oldu’ uyguladılar. Şu anda Parti Devleti’ne dönüşmüş durumdayız. Ben yaptım, atadım kabul edeceksiniz. Türkiye sizin tapulumu malınız mı? Türkiye’nin hâkimi tek siz misiniz? Hani ortak akıl, hani demokrasi, hani ortak fikir… Üniversitede öğrenciler istemiyor bu rektörü, öğretim görevlileri de istemiyor, kendisine bir tane Rektör Yardımcısı bulamıyor. Atanan rektöre sesleniyorum, bir an önce istifa et ve git. İçlerinde terör unsurları var, şu var bu var diye o gencecik çocukları, o geleceğimiz olan çocukları dövmek, plastik mermi ile üzerlerine hücum etmek bu ülkeye yazık etmektir. Bir an önce kendinize gelin” diye konuştu.

“Demokrasinin Militanıyım”

‘Militan’ tartışmalarına da değinen Yüksel; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı öncesinde mücadeleye başladığı anda İngiliz istihbaratı Türkiye’ye gazeteci gönderiyor, geliyor, röportaj yapıyor, araştırıyor ve İngiltere’de gazetede şu başlık çıkıyor; ‘Mustafa Kemal, Müslümanlığın ve Türklüğün Militanıdır’. O tarihte atılan bir başlık. Bu kelime kullanılırken dağdaki militan kast edilmiyor. Sözlük ortada açıp bakın. Bir davanın, bir ideolojinin savunucusu olmak militan olmaktır. Ben şahsen vatanseverliğin, Atatürk milliyetçiliğinin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, adaletin, demokrasinin militanıyım.

Devleti yöneten Cumhurbaşkanı, Vali ve kaymakam, askeri yetkililer ve camideki hoca siyasete bulaşmamalı, hiçbir partinin, savunucusu, militanı olmamalı, kastedilen budur. Bugün Vali ve Kaymakamlar tek adamın emri ile genel başkanımız ve partililerimiz hakkında suç duyurusunda bulunuyorsa işte devletin yok olduğunun kanıtıdır. Devleti yok ettiniz. Vali ve Kaymakam milletin, halkın sığınacağı, çare arayacağı, gidip hakkını arayacağı makamlardır. Siz orayı da siyasi manevra alanına çevirdiniz. Camiye siyaseti soktunuz, orduya siyaseti soktunuz. Bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptınız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Anayasayı Değiştiremezsiniz”

‘Anayasayı değiştireceğiz’ sözlerinin gündemi değiştirmekten başka hiçbir anlam ifade etmediğini de kaydeden Yüksel; “Halk açlıkla, yoklukla, pandemi ile uğraşırken hastaneler ağzına kadar doluyken, millet canının derdine düşmüşken yine gündemi saptırmak için ‘Anayasayı değiştireceğiz’ dediler. Kökü yalan, başı yalan! Anayasayı değiştiremezsin. Anayasa değişikliği kurucu bir meclis ile olur. Şu andaki Türkiye Büyük Millet Meclisi anayasayı değiştiremez. Sadece maddeler üzerinde bir karar alır o da mümkün değil. Çünkü mecliste anayasa değişiklikleri yapmak için 420 milletvekili gerekir. Ayriyeten referanduma götürmek için de milletvekili sayısı yetmemektedir. Gündemi saptırmak, halkı gerçeklerden uzaklaştırmak için oynanan bir oyundur” dedi.Formun Üstü

Yüksel, en kısa sürede aşının tedarik edilip vatandaşların aşılanması gerektiğini de söyledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here