Binalara Pil Toplama Kutuları Yerleştiriliyor

0
99

Atık Pillerin Bertaraf Edilmesini Sağlamak Amacıyla Proje Başlatıldı

Atık pillerin ayrı kutularda toplanması ve bertarafının sağlanması amacıyla proje başlatan İskenderun Belediyesi, bu kapsamda insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu yerlere atık pil toplama kutuları yerleştiriyor.

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından,  İskenderun Belediye sınırları içerisinde atık haldeki pillerin çevreyi kirletmeyecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi, bertarafının sağlanması amacıyla evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması projesi başlatıldı. Proje kapsamında, şehrimizde insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu kamu daireleri, okullar, AVM’ler gibi binaların giriş ve çıkışlarında atık pilleri toplama kutularının yerleştirilmesine başlandı.

18 Binaya Atık Pil Toplama Kutuları Yerleştirildi

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, şehrimizde 18 binanın giriş ve çıkışlarında atık pil toplama kutuları yerleştirdi. İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlilerince, proje kapsamında İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi, İskenderun İlçe Nüfus Müdürlüğü, Adliye Sarayı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tedaş, Vergi Dairesi, İskenderun Halk Eğitim Merkezi, İnan Yapı Market, Migros, Tekzen, Kiler, Primemall Alışveriş Merkezi, Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu Lisesi’nin giriş ve çıkışlarında atık pil toplama kutuları yerleştirildi. Benzer diğer yerlere de, atık pil toplama kutularının yerleştirilmesine devam edilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here