Bin Yıllık Ata Tohumu Arsuz’da Yeniden Toprakla Buluşuyor

0
37

Arsuz Belediyesi kendi mülkiyeti olan arazilerin bir kısmına, bin yıllık ata tohumu olan karakılçık buğdayı ve biberiye ekmeye başladı.

Arsuz Belediyesi, S.S. Arsuz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hem ilçedeki tarımın geliştirilmesi hem de çiftçilere destek olmak amacıyla, kendi mülkiyetinde olan arazilerde ata tohumu olan karakılçık buğdayı ve biberiye ekimine başladı.

Karakılçık buğdayının üretimini çoğaltarak, yerelde çiftçilere örnek ve gerektiğinde destek olmak istediklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven; “Bizler Arsuz Belediyesi olarak çiftçilerimize imkânlarımız doğrultusunda gerektiğinde yardımcı olmaya, onlara destek vermeye çalışıyoruz. Bin yıllık ata tohumu olan karakılçık buğdayı ve biberiye ekimine, üretimine başladık.

Burada amaç genetiği değiştirilmemiş sağlıklı ata tohumlarının ilçemiz genelinde ekimi ve yayınlaştırılması bilincini sağlamak. Uzun vadede kendi buğdayımızı üreterek kendi ekmeğimizi kendi buğdayımızdan yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here