BİLSEM Öğrencilerinden ‘Su’ Temalı Resim Sergisi

0
128

İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Görsel Sanatlar öğrencilerinin ‘Su Canlıları’ temalı resimlerinden oluşan serginin açılışı, İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünde yapılan sergi açılışına, İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Cemal Turan, İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri ile veliler katılım gösterdi.

Açılış öncesi kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan BİLSEM öğrencilerinden Hira Asya Kaya; “Arkadaşlarımla birlikte, yeri geldi gökyüzünü, yeri geldi uzayı, yeri geldi yeryüzünü resmettik. Su dünyasına girdiğimiz zaman büyülü bir dünyanın kapısını araladık. Resimlerimizi yaparken bu büyülü dünyada sanki bir masalın kahramanları gibiydik. Umarım sizler de bu masaldaki, masal tadındaki bilgilerle ve binbir tonla resimlerimizi beğenirsiniz. Geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yine BİLSEM öğrencileri tarafından piyano ve keman dinletisi gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sergiyi gezerek, resimler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgiler aldı.

Sergide resimleri bulunan 12. Sınıf öğrencisi Yasemin Uysal; “Su temalı sergi için özel çalışma yapamadım, daha eski resimlerimle buradayım. Su temalı olan resimlerimi seçmeye çalıştım. Küçüklüğümden beri, yani kendimi bildim bileli resim çiziyorum. Ana dalım karakalem ama renkli çalışmayı da seviyorum. Daha önce de İSTE’de yapılan sergide resimlerim sergilenmişti” diye konuştu.

Sergideki resimlerini anlatan 12. Sınıf öğrencisi Fatma Beyza ise; “Deniz kabuklarını kendim topladım ve onunla bir resim yaptım. Akrilik çalışmayı seviyorum. Bir resmimde denizkızı var, diğer resmimde denizin içinden çıkan bir at var. Ben anasınıfından beri resim yarışmalarına katılıyorum. 4. sınıfta da BİLSEM’i kazandım, bana çok şey kattı. Öğretmenlerim sayesinde bir sürü resim yarışmasına katıldım ve bu şekilde ilerledim” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here