“Bilimsel Ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız!”

0
54

haziran hareketi1Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sekreterliği;

“Bilimsel Ve Laik Eğitim İçin Ayaktayız!”

Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sekreterliği, 11 Ocak 2015 Pazar günü tüm Türkiye’yle aynı zamanda “Bilimsel ve Laik Eğitim İçin” yürüyüş yapacaklarını duyurdu.

Kısa sürede 50 ilde 200’e yakın yerel forum düzenleyerek toplumsal sorunlara sahip çıkmaya başladıklarını kaydeden Birleşik Haziran Hareketi İskenderun Basın Sekreterliği, yazılı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için; gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden AKP rejimine karşı; Gezi Parkı eylemlerinde açığa çıkan ve ODTÜ toplantılarında şekillenen irade ile birlikte yola çıktık. Kısa sürede 50 ilde 200’e yakın yerel forum düzenleyerek toplumsal sorunlara sahip çıkmaya başladık. Her gün bu forumlara yenileri katılıyor.  Ortak noktalar temelinde ve gezi parkı ruhuyla örgütleniyoruz. Sivil toplum örgütlerinden ve partilerden bireyler olarak zalimlere karşı tek yumruk oluyoruz. Halkın her kesiminden katılımcıların belirlediği toplumsal sorunlar temelinde çözüm üretmek için çalışmalarımızın ilk adımını atıyoruz.

Bilimsel ve laik eğitim için 11 Ocak’ta sokağa çıkıyoruz. 27-28 Aralık’ta ülkenin dört bir yanından 46 ilden, 137 meclisten gelen 1500 delegeyle Ankara’da toplanan Haziran Türkiye Meclisi’nde aldığımız kararla, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için AYAKTAYIZ!

Eğitimdeki gericileşme politikalarına karşı, bir direniş yürüyüşü başlatıyoruz. “Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz” diye yola koyulanlara; Eğitim müfredatını hurafelerle dolduranlara;  Zorunlu din derslerini anaokullarına kadar indirmek isteyenlere; Karma eğitimi kaldırmanın planlarını yapanlara; Okulların İmam Hatipleştirilmesine; Çocuklarımızın ucuz iş gücü havuzuna sokulmasına karşı ayağa kalkıyoruz.”

Basın sekreterliği, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İskenderun’da da sokağa çıkacaklarını duyurarak, İskenderunluları 11 Ocak Pazar günü Saat 13:00’da Eski Bit Pazarı’nda olmaya davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here