Bilfen Okulları İskenderun’da!

0
4063

bilfen koleji1Bilfen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk; “Amacımız Yeni Nesillere Nitelikli Eğitim Sunmak”

2015-2016 eğitim-öğretim yılında İskenderun’da eğitim vermeye başlayan Bilfen Eğitim Kurumları, basın aracılığıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Bilfen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, İskenderunlu Ortakları Necati Sürmeli ve Süleyman Çelik ile birlikte okul binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ayrıca Bilfen Anaokulu Müdürü Şükran Şen, İlk ve Orta Okul Müdürü Özge Atlan, Lise Müdürü Serpil Sağnar ile koordinatörler katıldı.

Bilfen Eğitim Kurumları; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında İskenderun’da hizmete açtığı anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve fen lisesi ile 27 yılı geride bırakan köklü eğitim geçmişini İskenderunlu öğrenciler ile buluşturdu.

bilfen koleji2

Basın toplantısı öncesi basın mensuplarına okul gezdirildi. Bir yılda yapımı tamamlanan İskenderun Kampusunun, yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik kapalı alanda, 25.000 metrekarelik bahçesiyle 1750 öğrenciye hizmet verecek kapasitede inşa edildiği kaydedildi. Kampus genelinde toplam 75 derslik, 566 kişilik konferans salonu, bilişim teknolojileri, fen, bilgisayar, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve dil becerileri laboratuarları, kütüphane, yemekhane ve revir bulunduğu ifade edildi. Sosyal aktiviteler ile kulüp derslerinin de yapılabileceği kampusta; kapalı spor salonları, kapalı havuzlar, buz pateni pisti, cooking odası, görsel sanatlar atölyesi, moda tasarımı, jimnastik ve müzik odaları ile öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri aktivitelerle yenilikçi bir eğitim yaklaşımı sunulacağı da ayrıca belirtildi.

Aynı kampus içerisinde hizmet verecek olan İskenderun Bilfen Anaokulu ise 160 öğrenciye, toplam da 8 derslik, 129 kişilik konferans salonu, İngilizce, bilgisayar, sanat, beden eğitimi gibi etkinlik sınıfları, yüzme havuzu, yemekhanesi ve reviri ile tam donanımlı hizmet sunacak.

bilfen koleji3

Okulda yapılan minik gezinin ardından basın toplantısına geçildi. 1988-1989 eğitim öğretim yılında babaları Osman Öztürk tarafından eğitime kazandırılan Bilfen Okullarının, ‘Yeni Başarılar İçin Yeni Okullar Açacağız’ anlayışıyla ve yeni nesillere nitelikli eğitim amacıyla büyümeye devam ettiğini ifade eden Bilfen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk; “Bilfen Eğitim Kurumlarının 27 yıllık köklü eğitim geçmişini İstanbul’dan İskenderun’a taşımak üzere yola çıktık. Bilfen’in eğitim kalitesinden daha fazla öğrencinin faydalanması amacıyla son yıllarda sadece İstanbul ile sınırlı kalmayarak yeni başarılar için yeni okullar açıyoruz. Yeni yatırımlarımızla önümüzdeki öğretim yılında öğrenci sayımızı yüzde 30 arttırarak 14 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. İskenderun’da da eğitim kadrolarımızı oluştururken Bilfen misyonunu taşıyan, tecrübeli öğretmen ve idarecilerimiz ile yola çıktık. Aileleri ile beraber gönüllü olarak İskenderun’a yerleşen çalışma arkadaşlarımız sayesinde tecrübelerimizi rahatlıkla yeni okullarımıza aktarmış oluyoruz. Tam donanımlı kampusumuz ve güçlü eğitim kadromuz ile her kademedeki öğrenciye hizmet vererek İskenderun’da eğitimin çıtasını yükselteceğimizden şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

bilfen koleji4

Bilfen, Eğitim Kalitesini Yeni Açılan Her Okuluna Taşıyor!

Daha sonra söz alan Bilfen Anaokulu Müdürü Şükran Şen; “Bilfen Anaokulları gelişimin ve öğrenmenin en hızlı olduğu okul öncesi eğitim döneminde benimsediği çocuk merkezli, gelişimin her adımını, öğrenmenin her adımı ile bağdaştıran bir program ile öğrencilerine yaparak-yaşayarak öğrenme imkânı sunuyor. Uluslararası Dunn&Dunn Öğrenme Stilleri Modeli’nin dünyada 34’üncü, Türkiye’de ise ilk ve tek Öğrenme Stilleri Merkezi olan Bilfen’de; tüm öğrencileri ile ilgili öğrenme stili detaylarına sahip olan öğretmenler, bu bilgi çerçevesinde ders içeriklerini şekillendirir ve her öğrencisine kendi stiline uygun yöntemlerle hitap eder” dedi.

bilfen koleji5

İlk ve Orta Okul Müdürü Özge Atlan da okulları hakkında verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi; “Bilfen İlköğretim Kurumlarında uygulanan öğrenme stilleri modeli, duvarsız eğitim yaklaşımı ve “tam öğrenme” merkezli eğitim anlayışının bir sonucu olarak tüm öğrenciler akademik yönden başarılarla dolu bir hayata adım atar. Bilfen’de uygulanan teknoloji tabanlı öğretim sistemi sayesinde İstanbul’dan İskenderun’a, İskenderun’dan İzmir’e kadar bütün şubelerde, öğrenciler konu tekrarlarını öğretmenlerin önderliğinde diğer okuldaki arkadaşlarıyla E-Etüt adı altında online olarak yapar. Yine bu online sistemde eğitimciler zümre toplantılarını video konferans sistemi ile eş zamanlı olarak yapar.”

Lise Müdürü Serpil Sağnar ise; “Bilfen Liselerinde öğrencilerin araştıran, sorgulayan ve öğrenmede aktif rol üstlenen bireyler olmaları önemsenir. Eğitim kalitesini üniversite yerleştirme dereceleri ile de taçlandıran Bilfen Liselerinde 11 ve 12. sınıf öğrencileri için ek olarak üniversite sınavlarına takviye kursları da düzenlenmektedir” dedi.

bilfen koleji6

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here