Bilen; “Derelerin Küçültülmesine Göz Yuman Mantık, Felaketin Mimarıdır”

0
109

chp belen-sel1CHP Belen İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilişim Sorumlusu Mehmet Bilen, geçtiğimiz hafta sonu il genelinde yaşanan aşırı yağışların neden olduğu olumsuzluklara ve bu olumsuzluklara karşı Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalara değindi.

Meydana gelen aşırı yağış sonucu Belen merkez olmakla beraber Bakras Mahallesi Ötençay’da meydana gelen selden çeşitli evlerin etkilendiğini, büyük ve küçükbaş hayvanların sel sonucu telef olduklarını kaydeden Bilen, Büyükşehir Belediyesinin olaya acil müdahalesi sonucu daha fazla kayıp olmasının önlendiğini vurguladı.

Erken müdahale sayesinde felaketin önüne geçildiğinin altını çizen Bilen; “Sabah saatlerine kadar yapılan, İtfaiye Müdürü Muzaffer Kurtulan, Çevre İşleri Müdürü Ömer Sağlam ile personelleri ve Belediye Başkan adayımız CHP Belen İlçe eski Başkanı Fevzi Yüksel ile benim de hazır bulunduğum çalışmalarda, erken müdahalenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizzat denetlenen çalışmalar sonunda olacak büyük felaketin önüne geçilmiştir.

chp belen-sel2

Oy uğruna derelerin küçültülmesine göz yuman mantık, yaşanan bu sel felaketinin mimarları olmuşlardır. Bir iki metre daha fazla toprak sahibi olunması adına doğaya verilen tahribat sonucu başka birilerinin veya komşularının malına ve canına zarar vermenin yolunu açmıştır. Çarpık kentleşme de bu işi tetikleyen önemli diğer faktördür.

Evlerde selin verdiği zararı temizleme adına Belen İtfaiyesi durmadan bu evlere su gönderip ev temizliğine ve vatandaşlarımızın normal hayatına dönmesi adına elinden geleni yapmaktadır. Sayın Fevzi Yüksel’in çevreyi daha iyi tanıması ve kişilerle birebir münasebeti olması, sel felaketine nokta atışı tabir ettiğimiz hızla yetişmesine de ön ayak olmuştur. Belen halkımıza yaşanan bu durumdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here