Biçilmede 26. Yılımızdayız! Çözüm İçin Elimizi Çabuk Tutmalıyız!

0
139

Önceki gün İskenderun Deniz Alayı mevkiinde yıllardır yaşadığımız trajedinin bir yenisini daha yaşadık. Freni boşalan tır, coronavirüs tedbirleri kapsamında, kontrol yapılan araçları adeta biçti. 6 kişi yaşamını yitirdi, 22 vatandaşımız da yaralandı. Biz konuyu yıllar yılı yazdık-çizdik, çözüm önerilerini sıraladık ancak bu katliamlara bir çözüm bulamadık.

2013 yılında yaşanan benzer kazada arkadaşını yitiren Celal Dönmez beyin çözüm önerilerini 28 Ocak 2014 yılında dile getirmiş ve ilgilileri göreve davet etmiştik. Şimdi bu önerileri yeniden, bir kez daha gündeme taşımak istiyoruz.

Aşağıdaki önerileri uygulayacak yetkili istiyoruz. Sayın seçilmişler, sayın atanmışlar, bölge milletvekilleri, belediye başkanlarımız, Sayın İskenderun, Belen Kaymakamları, Sayın Hatay Valisi işte öneriler. Lütfen ellerinizi çabuk tutunuz…

İşte kazazede Celal Dönmez’in 28 Ocak 2014 tarihindeki önerileri;

*Hatay yönünden gelen yük taşıyan tüm araçları, tonaj yönünden denetlemek üzere Belen ilçesinin bir hayli dışında kantar ve denetleme istasyonu oluşturulmalıdır.

*Kamyon tonaj yönüyle denetlendikten sonra aynı saha yakınındaki bir trafik ekibince de, bu kez araç trafik yönüyle denetlenmelidir. İstiap halini aşan kamyon ya da trafiğe uygun olmayan araç hemen orada bağlanmalı ve seyrine izin verilmemelidir.

*Hatay istikametinden gelen kamyon çekici, kamyon, tanker, mikser ve benzer ağır tonajlı araçlar mutlaka Sarımazı mevkiinden otobana zorunlu olarak yönlendirilmelidir.

*İskenderun’a girmesi gereken araçlar ise yine otoban üzerinden gidip, Akçay mıntıkasından İskenderun’a giriş yapmaları sağlanmalıdır. Arsuz yönünden gelen bu tip araçlarda yine otobana yönlendirilmeli, İskenderun’a girmesi zorunlu araçlar girişlerini yine Akçay’dan yapmalıdırlar.

*Ağır tonajlı araçların hız limitleri denetlenmeli, emniyet yetkilileri dışında, tümsekler ve yeni ışıklandırmalarla, araçların hızı belli bir oranda tutulmalıdır.

*Bazı kritik noktalara, yer müsaitse mutlaka KAÇIŞ RAMPALARI yapılmalıdır.

*Kavşaklar ve ışıklandırmalar istatistikler ve bilimsel veriler dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir.

*TÜV Muayene İstasyonlarının özellikle İskenderun girişinde freni patlayan kamyonları düşünerek çok daha titiz, çok daha sorumlu bir anlayışla dikkatli araç muayene işlemleri gerçekleştirmelidirler.

*İlimiz ve ilçemiz genelindeki tüm şoförler odalarının özellikle İskenderun düzlüğünde freni patlayan kazaları görüntülü ve sözlü bir biçimde anlatıp, tüm sürücüleri konuyla ilgili uyarıp, bilgilendirmeli ve eğitmelidir.

*Trafik Büro Amirliklerimizle, trafik şubelerimiz araç ruhsatı verirken, mutlaka Trafik Sigortası’nı araç sahiplerinin lehine olmak üzere zorunlu yaptırmalıdır.

*İlçemiz ve yöre hastaneleri trafik kazaları sonucu acil olarak yatan hastalardan yatak parası almamalıdır. (Haber-Yorum: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here