Betonarme Köprülerin Yapımı Tamamlanıyor

0
262

bld-köprü yapımı1İskenderun Belediyesi’nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri ile Güzelçay (Akçay) ve Fatih Sultan Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapımına başlanan betonarme köprülerin yapımı son aşamaya geldi.

Aşkarbeyli deresi üzerinde yapımı süren betonarme köprünün inşaatı tamamlandı. Köprünün korkuluklarının montajı bitirilirken, yol ve istinat duvarı çalışmalarına başlandı. Sakarya Mahallesi Cumartesi Pazarı arkası kanal boyu 393. Sokakta Aşkarbeyli deresi üzerinde yapımı devam eden betonarme köprü, 15 metre genişliğinde yaklaşık 38 metre uzunluğunda inşa edildi. Betonarme köprüde yayalar için de yürüyüş yolları yer aldı.

Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılan betonarme köprü Sakarya ve Gültepe Mahallesi ile çevre mahallelerin güvenli ulaşım kolaylığını sağlayacak.

Güzelçay Deresi Köprüsü Son Aşamada

Güzelçay (Akçay) Mahallesindeki betonarme köprünün ayakları tamamlandı. Prekast ön germeli kirişleri konulma aşamasına geldi. Betonarme köprü, İskenderun’un Güzelçay (Akçay), Güzelköy ve Fatih Sultan (Orhantepe) Mahalleleri, Bekbele beldesi, Bitişik, Orhangazi, Çınarlı köylerinin güvenli ulaşımını sağlayacak ve ortalama 30 bin nüfusa hizmet edecek.

Halkın yıllardır yapılmasını beklediği ve istediği betonarme köprü, 12 metre genişliğinde, yaklaşık 35 metre uzunluğunda olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here