“Beş Yılda 15 Yıllık İş Çıkarmazsam Adım Mehmet Dönmez Değil”

0
30

Basın Mensuplarından Başkan Mehmet Dönmez’e Ziyaret

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Diyap Atar ve yönetim kurulu ile cemiyet üyeleri, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Basın mensuplarını Belediye Encümen Salonunda ağırlayan Başkan Dönmez, ilk etapta yapacağı bazı çalışmalardan söz etti.

Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdüren Başkan Dönmez, mazbatayı alır almaz hızlı bir şekilde hizmete başladı. Sabahın erken saatlerinde tek başına şehri sokak-sokak gezdiğini ifade eden Başkan Dönmez, kent genelindeki tüm aksaklıkları tek-tek belirleyeceklerini ve sıkıntıları bir şekilde çözeceklerini kaydetti.

Önümüzdeki bir ay içerisinde yıkımı yapılan binaların yerlerine mucur dökülmüş olacağını da kaydeden Dönmez, ardından da yeşillendirileceğini söyledi. Dönmez bu ve buna benzer pek çok çalışmalarda iş adamlarından yardım aldıklarını da sözlerine ekledi.

Tersine Trafik Kalkacak mı?

Uygulanmaya başladığı günden bu yana kent halkı tarafından benimsenemeyen Şehit Pamir ve Ulu Cami Caddelerinin trafik akışlarının eski haline dönmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Meclisine önerge verdiğini de duyurdu. Başkan Dönmez ayrıca, yapılan peyzaj çalışmalarında, şehir estetiğini düzenlemek ve bütünü korumak adına sahil yolu ve Mete Aslan Bulvarı’nın İskenderun Belediyesine verilmesi yönünde de Hatay Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiklerini ifade etti.

Kentin altyapısının kötü durumda olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Dönmez, Gaziantep, Kayseri ve Konya’dan ekipmanlarla birlikte ekiplerin geldiğini altyapı ile ilgili incelemelerde bulunduğunu aktardı.

Türkiye’de ilk defa uygulanacak sistemin İskenderun’da yapılacağını ve yapılacak bu altyapı sistemi ile bir daha su baskınları ve sellerin yaşanmayacağını kaydeden Başkan Dönmez, ihale sürecine kadar kırık boruları tamir edeceklerini ve yaşanan sıkıntıları en aza indireceklerini belirtti.

Bana Çalışacak Adam Lazım

Belediye bünyesinde çalışan çok fazla kişi olduğunu ve önümüzdeki günlerde işten çıkarmaların söz konusu olacağını kaydeden Başkan Dönmez; “Belediyede EYT dahil 1500 kişi var. Buna karşın bu memleketi ayağa kaldıracak, İskenderun’a hizmet edecek 140 kişi var. Gazinolarda ihtiyaç fazlası çok fazla eleman var. Güvenlik anlamında da durum aynı! Bunlarla ilgili önlem almaya başladık. Tamamını çağırıyoruz, kamera huzurunda eksik olan bölümlerde, İskenderun’du ayağa kaldıracak işlerde çalışmayı kabul ederseniz buyurun diyoruz.

Bana çalışacak adam lazım, ne olduğu, kime inandığı önemli değil. Gereğinde fazla çalışana verilen ücret de çok fazla. Bu para benim param değil, İskenderun’un, İskenderunlunun parası, ben bunun çarçur edilmesine müsaade edemem” şeklinde konuştu.

Yalnız kentteki fiziksel sorunlarla değil toplumsal olaylarla da savaşacaklarını kaydeden Başkan Dönmez, kavgaya, ayrımcılığa izin vermeyeceklerini söyledi. Kenti temiz tutmak adına toplumsal bir bilinç oluşturmak gerektiğinin de altını çizen Belediye Başkanı Dönmez, temizlik işlerinin gece gündüz yapılacağını ancak kentte yaşayan insanların da kenti temiz tutmak adına çaba göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kurum müdürleriyle bir araya geldiğini de ifade eden Başkan Dönmez;  “Müdürlerime, benim hızıma uyarsanız tarih yazarız, uymazsanız yollarımız ayrılır dedim” diye konuştu.

Dönmez, bir şehir hangi imkânlarla toparlanacaksa, İskenderun’un da hızlı bir şekilde öyle toparlanacağının sözünü verdi. Dönmez; “Bu beş yılda 15 yıllık iş çıkarmazsam adım Mehmet Dönmez değil” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here