BES; “Ek Ödemeler Değil, Temel Ücretler Arttırılmalı”

0
177

666 KHK ile yapılan düzenlemenin eşit işe eşit ücret olmadığını söyleyen Büro Emekçiler Sendikası (BES) üyeleri, dün SGK İskenderun Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptılar. Eylemde BES Hatay İl Temsilciliği adına konuşan Ferhat Çabukel, hükümetin eşit işe eşit ücret getirmek istiyorsa, ek ödemeleri değil, temel ücretleri arttırması gerektiğini belirtti.

Hakları, iş güvenceleri ve gelecekleri için grevde olduklarını söyleyen Çabukel; “AKP’nin tek başına iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, çalışma yaşamında hayata geçirdiği bütün uygulamalar, en temel haklarımızı gasp etmeyi, güvencelerimizi adım adım elimizden almayı hedeflemiştir” dedi.

Hükümetin, ekonominin büyüdüğünü söylerken pay isteyen kamu emekçilerine kaynak olmadığını söylemesini kabul edemediklerini belirten Çabukel; “Kamu emekçilerinin iş güvencelerinin tartışılmaya başlandığı, esnek çalışma, performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldığı, rotasyon ya da sürgün tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçte grevimizi gerçekleştiriyoruz. Hükümet ‘Ekonomimiz büyüyor, dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduk’ diyerek övünmektedir. Bu büyümeden pay isteyen kamu emekçilerine gelince ‘Kaynak yok’ yalanının arkasına sığınılması ise kabul edilemez” diye konuştu.

Hükümet tarafından sorunlarının çözümü için tek bir adım dahi atılmadığını öne süren Çabukel; “666 KHK ile yapılan düzenleme ‘Eşit işe eşit ücret’ değil sadece ‘yukarıdakilerin’ mali haklarını eşitleyen, fazla mesai ücretleri, ikramiye gibi emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden bir düzenleme olmuştur. AKP hükümeti gerçek anlamıyla ‘Eşit işe eşit ücret’ getirmek istiyorsa, ek ödemeleri değil, temel ücretleri arttırmalıdır. İşyerlerimizde yaşanan hak kayıplarını, istihdam belirsizliğini, gelecek kaygılarını, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğunu birçok kez ifade etmemize rağmen hükümet tarafından sorunlarımızın çözümü için bugüne kadar tek bir adım atılmadığı için bugün grevdeyiz.

Siyasi iktidarı son kez uyarıyoruz; iş güvencemizi asla ve asla müzakere konusu yapmayacağız! İnsanca yaşam ve grevli toplu sözleşmeli sendika talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here