Belen’de Cumhuriyet Bayramının 93.Yılı Törenlerle Kutlandı

0
98

cumhuriyet-belen1Kaymakam Aydın; “Cumhuriyet Yeniden Dirilişin Adıdır”

Cumhuriyet Bayramı 93.Yılı kutlama törenleri Belen ilçesinde de coşkulu geçti. 28 Ekim günü Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenler, 29 Ekim günü Belen Kaymakam Abdulaziz Aydın’ın makamında tebrikleri kabulü ile devam ederek Sebati Gönenç Okulu bahçesinde düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Okul bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Kaymakam Aydın’ın beraberinde Belediye Başkanı ile birlikte törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması, şiirlerin okunması, öğrenci korosunun sunumu, Cumhuriyet Bayramı konulu etkinliklerde çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni ve “Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır” konulu oyunun sergilenmesi akabinde yapılan resmigeçit töreni ile sona erdi.

cumhuriyet-belen2

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Aydın; “Cumhuriyetimizin kuruluş süreci milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biridir. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Büyük Türk Milleti nice zorluklarla elde ettiği bu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkacak, dostluğunu ve kardeşliğini; din, dil, ırk ve mezhep ayrımlarına kurban etmeyecektir. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin en büyük mirasçıları olarak, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaya kararlıyız” dedi.

cumhuriyet-belen3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here