Belen’de Ana Okulu Öğrencilerine Diş Fırçası Seti Dağıtıldı

0
236

belen diş bakımı1Koruyucu Diş Sağlığı faaliyetleri kapsamında, Halk Sağlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Anaokulu öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu dağıtılması ve öğrencilerin diş taraması ve eğitim verilmesi faaliyetlerine Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dt. Nuray Bakman ile birlikte katıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dt. Nuray Bakman, ilçe genelinde 5 ayrı okulda 60 ayını doldurmuş 200 anasınıfı öğrencisine yönelik ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamasının başlatıldığını belirtti.

belen diş bakımı2

Flor vernik uygulamasının 25 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında uygulandığını da açıklayan Bakman, yapılan çalışma sonucunda Belen’de anasınıfı öğrencilerine yapılan flor vernik uygulamasında, öğretmen ve öğrencilerin dikkatini diş sağlığına çevirebilmek, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı dayanaklılığın artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Bakman, çocuklara diş fırçama alışkanlığı kazandırılarak, diş minesini güçlendirip mevcut çürüklerin çürüme hızını azaltabilmeyi, yapılan eğitimlerde ağız ve diş sağlığının önemi ve bu konuda doğru tutum ve davranışın oluşmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Söz konusu etkinlik, Anasınıfı öğrencilerine Diş macunu ve diş fırçası seti dağıtımı, öğrencilerin diş muayenelerinin yapılması, ağız ve diş sağlığı eğitimi ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here