Belen Orman Yangınında 15 Hektar Alan Zarar Gördü

0
33

Belen ilçesindeki ormanlık alanda Cumartesi günü öğleden sonra yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın yerine kısa sürede itfaiye ekipleri yönlendirilirken, orman yangını Pazar günü kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye, Belen İlçesi Sarımazı Mahallesinin yüksek kesimlerindeki ormanlık alanda başlayan yangınına, Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale yapıldı. Bölgeden yükselen ve kilometrelerce uzaktan görülen yangın dumanları vatandaşları endişeye sürükledi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de yangın söndürme çalışmalarına katkı sundu. Geçtiğimiz yıl büyük zarar gören Belen ormanlarında bu yıl zararın en hafif şekilde atlatılması için çalışmalara katkı sunan Gül, kimsenin zarar görmemesi için de tedbirler alındığını kaydetti.

Belen Sarımazı’da çıkan orman yangını, gerekli müdahalelerin ardından kontrol alındı. Ekiplerin söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede yaklaşık 15 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here