Belediyeler Görev Yapar mı Yapar… İskenderun Adına Destekler Devam Etmeli!

0
121

Yerel yönetimlerin görev yapmaları aslında zor gibi gözükse de işini bilen yöneticilerin görev başına gelmeleriyle, seçildikleri bölgelerde bulunan sorunlar hızla çözüme kavuşur. Geçmişi yetmiş yıla dayalı Belediyeler yasasıyla bölgesini yönetmek işini üstlenen ehli başkanlar, zor bir görevin zor olan yükünü taşımak zorunda kalarak zoru her daim başarmışlardır.

Özellikle; Büyükşehir Belediye olan yerleşim alanlarında, yerel ilçelerde görev yapmak başlı başına bir sorun. Çoğu görevleri üstlenen Büyükşehir Belediyelerinde söz sahibi olmak gerçekten çok zor! Hele de Büyükşehir ile siyasi kopukluklar çok ayrı bir tezat.

Bence belediyelerin asıl sorunları; görevini yeterince yapamayanların göreve talip olma istekleri ile aşırı şekilde seçmenlerini etki altında bırakarak göreve gelenlerdir. Yönetim kadrolarında yetişmeyen ve kendine meslek olarak idareciliği yakıştırmayan seçilenler, göreve başlar başlamaz koskoca bir şehrin geleceğiyle oynar. Başkanlık görevleri bittiğinde ise aramızdan sessizce ayrılıp giderler. Burada zararı görenlerin başında, şehir ve şehir içinde yaşayan vatandaşlar, kaybolan bir dört yılın cezasını ve ezasını çeker.

İskenderun’da görev yapan Belediye Başkanlarını yaşım itibariyle gözden geçirdiğimde, çok nadir görev yapan başkanlara rastladım. Mete Aslan bu isimlerin başında daha sonra Dr. Yusuf Hamit Civelek ve son olarak da Seyfi Dingil ismi kim ne derse desin ilk aklıma gelenler… Hatasız kul olmaz, her başkan ilk göreve geldiğinde naçizane görev aşkı ile yanar tutuşur. Çok çalışırlar, yıkar döker yeniden yaparlar. Maksatları görev için seçildikleri bir yere başkan olmuş kişilerin yaptıklarıyla övünç dolu alkışları duymalarıdır.

Tabi burada şunun da asla unutulmaması gerek… Arzumuz her görev yapan başkanın görev süresi bittiğinde arkasından mertçe konuşulmasıdır. Yoksa o bir şey der bu bir şey der her şey bir anda kapandı sanılır derken hiç kapanmayan ve susmak nedir bilmeyen vicdan sesiyle her gece rüyasında kötü düşlerle ölümün kıyısında olduğunu sanır.

İskenderun; Hatay Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına paralel olarak, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından da bölgeye hizmet akışı sağlanmakta… Benim en fazla hoşuma giden görevlerin başında Feyezan Kanalı ıslahı, Karayollarının yeri, Ziraat Bahçesinin ilerde ne şekilde oluşum olacağı ama geçmiş yönetimlerin hep bir sözleri vardı… Ziraat Bahçesi belediye tarafından kamulaştırıldığında ilk iş; bölgemizin adını çağrıştıran ‘Fuar Alanı’ girişimlerin bir an evvel başlatılması… Bölgemizin gerçekten çok teferruatlı bir fuar alanına ihtiyacı var. İskenderun, sanayi bölgesi ama ürünlerimizi teşhir edecek bir alandan yoksunuz. Şehir içerisine birçok park yerleri açılıyor, bunlar vatandaşlarımız adına çok güzel girişimler. Takdir ile karşılıyorum.

Önemli olan bir başkanın görev sonucu onun adından yıllarca bahsettireceği bir görev olmalı… Kaldırımlar sökülür gider, park yerleri başka bir yere dönüşebilir. Fakat İskenderun’un adını yüz yıllarca gündemde tutacak olumlu girişim her daim hafızalarda yer tutar.

Geçmiş yıllarda nefretle yaşadığımız bakımsız mahalleler, seyyar satıcılar sayesinde muz cumhuriyeti olan şehrimiz, delik deşik ve tek istikametli dar ve düzensiz yollar, Hastanelere hasta taşıyan ambulansların geçemediği trafiğin sallı sollu park ettiği dar cadde ve sokaklar…  Su sorunu, sosyal tesislerin hiç olmadığı mahalle ve siteler, sahil güzergâhının düzensizliği gibi birçok sorunları vatandaş yaşamak istemiyor…

İskenderun’da yaşamak bir ayrıcalık! Yeter ki ona sahip çıkma büyüklüğünde olalım. Son yasalarla birazda olsa nefes alan yerel idarelerin görev alanları yine kısıtlı… Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışır hale gelmesi zaruridir. Zabıtaların özel kolluk güçleri ile iş birliğinde bulunması, kültür varlıklarını koruma kurulları, yerel vergi uygulamaları konuları, imar mevzuatı ve burada daha sayamayacağım birçok düzenlemelerle, belediyelerin yetkileri eskiye nazaran birazda olsa dengeye getirildi getirilmesine de çok sorunlar hala devam ediyor. Büyükşehir çoğu konuya vakıf halde!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in önünde çok az zaman kaldı. Bu az zaman içerisinde planladığı işleri bitirmesi müddetince ona İskenderun adına destek vermemiz ve yaptıkları kalıcı görevlerle onu onura etmemiz gerekli. Tüm bunların yanında ise bölgemizde onun gibi seçilerek göreve gelen bölge milletvekilimiz Orhan Karasayar birlikteliği öne çıkmalı. Güç ancak bu şekilde gösterilir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here