Belediye Meclisi Toplandı

0
90

bld-meclis toplantısı11MHP ve CHP’li Üyeler İki Maddeye Şerh Koydu

Gündem maddesinde bulunan konuları görüşmek üzere dün belediye meclis salonunda toplanan İskenderun Belediye Meclisinde, Büyükşehir Belediyesine, CHP’lilerden norm kadro göndermesi yapıldı. İskenderun Belediyesi için oluşturulan norm kadro cetvellerinin tasdik edilmesi ile ilgili meclis gündeminde söz alan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik; “Norm kadrosu için oluşturulan böylesi ciddi ve bilimsel çalışmada Büyükşehir’de neden sessiz durdunuz sayın başkanım?” derken, İskenderun Belediyesi için oluşturulan norm kadroya kabul oyu vereceklerinin de altını çizdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 6 maddeyi karara bağladı. Gündem öncesi söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Dönmez; “Bu Pazar bizim ve kent için çok önemli bir gün. Kentimizin temsilcisi Körfez İskenderunspor’un kader maçı oynanacak. Bu maça tüm meclis grubunu ve İskenderunluları davet ediyoruz. Ayrıca Pazar günü eli öpülesi Annelerimizin Günüdür. ‘Cennetin anahtarı annelerin ayaklarında saklıdır’ denen annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Birinci madde; altyapı çalışmaları kapsamında Aksagaz Firmasınca 2013 yılı sonuna kadar yapılan Bölge Regülatörleri İstasyonları, Vana Odaları ve Doğalgaz Hatlarının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına işlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

İkinci madde; Norm Kadro cetvellerinin tasdik edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik; “Büyükşehir’de norm kadro olayı vardı. Ciddi ve bilimsel bir çalışma ile bu kadro oluşturuldu. Ne hikmetse AKP meclis üyeleri, bu bilimselliğin üstünde kendilerini gördüler ve alabildiğince bu kadroyu sebepsiz bir şekilde darlaştırdılar. Şimdi de Belediye Başkanı, norm kadrolarını ilkelerine uygun karşımıza getirdi ve bu madde geçecek de. Sayın başkanım, merak ettiğim şey, Büyükşehir norm kadroları konusunda neden sessiz durdunuz?” diye konuştu. Dik, norm kadroya kabul oyu vereceklerinin de altını çizdi.

bld-meclis toplantısı12

Sorunun, Büyükşehir’in ilk kez kurulduğundan kaynaklandığına vurgu yapan Belediye Başkanı Dingil, bundan sonra bu konuda yardımcı olunacağını söyledi ve 2. madde de oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncü madde; Belediyemiz ve 6360 Sayılı yasa gereği tüzel kişiliği sona erip Belediyemize katılan Karayılan, Sarıseki, Azganlık, Denizciler ve Bekbele Belediyelerinin 2013 yılı Kesin Hesabının görüşülmesiyle ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü madde; 01.03.2014 tarihinden itibaren İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kira süresinin 1 yıl uzatılarak kira sözleşmesi yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci madde; Fen İşleri Müdürlüğünce şehrimizdeki çalışmalarda kullanılmak üzere toplam 15.000.000,00 TL ek ödeneğin 2014 Mali Yılı Bütçesinin ilgili gider tertiplerine eklenebilmesi için kaynak olarak kullanılabilecek 15.000.000,00 TL değerinde gayrimenkul satış yetkisinin Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu Ak Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Gündem maddesinde bulunan 5. ve 6. maddelere, komisyonda bulunan CHP ve MHP’li üyeler şerh koydu. Gündem maddesi ile ilgili yine söz alan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik; “Detay verilmeden satış talebi mücerrettir. İçimiz rahat edeceği şekilde temel bilgiler verilmeli, neresi satılacak sizde bizde bilmeliyiz. Bu konuda yeterli bilgi olmadığından her iki maddeye de red oyu vereceğiz” dedi.

İktidarın Gücünü Getireceğim Dediniz, Getirin!

MHP Grup Başkanvekili Muhittin Kara da; “Halka hizmet konusunda sizin yanınızdayız! Ama iktidarın gücünü İskenderun’a getireceğim diyerek belediye başkanı seçildiniz. Borçlanarak ve gayrimenkul satarak hizmet yapmaya kalkıyorsunuz. Feyezan Kanalını DSİ’ye, otoyolu da karayollarına yaptırın! Ayrıca bu maddenin getiriliş biçimi de doğru değildir. O nedenle red oyu vereceğiz” diye konuştu.

Feyezan Kanalı İçin İstimlak Şart

50 yıllık feyezan kanalının ıslah edilmesinin İskenderun’un öncelikleri arasında olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Dingil; “Feyezan kanalının içerisini DSİ yapacak ama dışının ıslah edilmesi, bulvar haline getirilmesi için de etrafının istimlâk edilmesi gerekir. Ayrıca aynı şekilde otoyol bağlantıları içinde istimlâk şart” dedi ve talep edilen paranın dahi yetemeyeceğinin de altını çizdi.

Bu Oylama Size Güven Oylaması Değil

CHP Meclis Üyesi Özer Çağşar da söz alarak; “Bu oylama size güven oylaması değildir. Elbette ki size güveniyoruz. Halkımızda size güvendi ve belediye başkanı olarak seçti. Bizim vereceğimiz hayır oyları size güvenmemek anlamı getirmesin. Yapılmak istenen de bir eksiklik olmasından kaynaklanmaktadır” dedi.

Altıncı madde; Fen İşleri Müdürlüğünce şehrimizdeki çalışmalarda kullanılmak üzere toplam 40.000.000,00 TL ek ödeneğin 2014 Mali Yılı Bütçesinin ilgili gider tertiplerine eklenebilmesi için kaynak olarak kullanılabilecek 40.000.000,00 TL’nin İller Bankasından borçlanma yetkisinin Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu Ak Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here