Belediye Meclisi Ağır Tartışmalara Neden Oldu!

0
54

meclis toplantısı1Halka Hizmet İçin Çalışması Gereken Meclis Üyelerine Yakışmadı

Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Pazartesi günü Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce gündem dışı konuşmaların yapıldığı mecliste gergin anlar yaşandı.

Bir önceki oturumda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Ercüment Kimyon’u suçlayıcı şekilde konuşan Doğan Erten’e ağır bir şekilde yanıt veren Kimyon, Erten’den küfür yedi.

Kimyon, imar planına yönelik yapılan itirazlar ile gündemindeki diğer maddelerin görüşülmesi için mecliste söz aldı ve AKP’li Erten’e ilişkin; “Ben konuşursam, sen bu mecliste oturamazsın. Akaryakıt istasyonunu nasıl aldığını açıkla?” ifadesinde bulundu.

Bunun üzerine Ak Parti Grup Başkanvekili Erten, Kimyon’a yönelik ağır küfürler yöneltti. Meclisin kısa süreli tartışma ve küfür yaşadığı oturuma kısa bir ara verildi, ardından oturuma devam edildi. Kimyon özür dilenilmemesi nedeniyle oturumu yöneten İskenderun Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Civelek’e yönelik; “Size de bu meclise de saygım kalmadı” dedi ve salonu terk etti. Kimyon’un çıkması sonrasında Erten de küfür ettiği için meclisten özür diledi.

Yaşanan tartışmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Belediye Meclis gündeminde bulunan 3. Maddenin, yapılan oylama sonucunda 1. Madde olarak görüşülmesi kabul edildi.

meclis toplantısı2

Belediye Meclisince kent merkezi için yapılmış olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planına yapılan itirazların Belediye Meclisince gruplandırılarak görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Murt ve personelin katıldığı toplantıda, revizyon imar planına yapılan itirazların gruplandırılarak görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporlarının görüşülmesi, akşam 22.00’ye kadar sürdü. Meclis, gündemindeki maddeleri şu şekilde karara bağladı:

1- İskenderun İçme Suyu Şebeke İnşaatı Yapım Giderlerine İller Bankasından bu iş için açılan krediden 15.000.000,00 TL Ek ödenek eklenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu kabul edildi.

2- Belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde yer alan ve elde edilen sayısal halihazırlar kapsamında mevcut plan ile birlikte ilave olarak planlanması düşünülen Pirinçlik Mevkisi Kıyı Kesim alanın İlave + Revizyon İmar Planının yaptırılabilmesi için 5393 Sayılı Yasanın 18/c maddesi uyarınca, Belediye Meclisince görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu gelmediğinden görüşülemedi.

3- Belediyemiz Meclisince kent merkezi için yapılmış olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planına yapılan itirazların Belediye Meclisince gruplandırılarak görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporlarının 98 adedi görüşüldü.

4- Nuri Üysen Camii yanındaki Parka Ali İsmail KORKMAZ adı verilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, gündemdeki 3. Maddenin görüşülmesi devam ettiğinden, görüşülemedi.

Belediye Meclisi, 5 Eylül 2013 Perşembe günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here