Belediye, Kurban Bayramı Hazırlığını Tamamladı

0
65

Belirlenen Yerler Dışında Kesim Yapanlar Ceza Alacak

İskenderun Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla, hazırlıklarını tamamladı. İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen Kurban Satış Alanı’nda, vatandaşların kurban alışverişini rahatça yapabilmeleri amacıyla gerekli tedbirler alındı.

Denetimlerini sürdüren İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkımızın sağlığıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceklerini belirterek, vatandaşların her türlü sıkıntı ve şikayetini 24 saat açık olan 4441939 numaralı Belediye Çağrı Merkezi’ne ya da Zabıta Müdürlüğü’nün 6141684 numaralı telefonuna iletebileceğini bildirdi.

İskenderun Belediyesi bünyesindeki otoparklar ve parkomatlar Kurban Bayramı arefesinde ve bayram süresince halkımıza ücretsiz hizmet verecek.

Kurban satış alanı düzenlendi

İskenderun Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun kararıyla, Kurban Satış Alanı olarak belirlenen Sakarya mahallesi Ziraat Bahçesi yanındaki İlçe Tahaffuzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğü sahası İskenderun Belediyesi tarafından düzenlendi.

Komisyon kararıyla kurban kesim yeri olarak büyük ve küçükbaş hayvanların Müftüler köyü yolu üzerindeki İskenderun Belediyesi Mezbahanesinde, küçükbaş hayvanlar için Cumhuriyet mahallesi kanal boyundaki Perşembe pazarı içinde kurulacak olan kesim yerinin kullanılmasına karar verildi.

Kararda, kurban satış alanında kesim yapılması kesinlikle yasaklanırken, belirlenen kesim yerleri ile komisyonca müsaade olunan özel kesim yerleri haricinde umuma açık alanlarda, parklarda, caddelerde, sokak ve kaldırımlarda kurban kesiminin de kesinlikle yasak olduğu, kurallara uyulmaması halinde ilgililer hakkında Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2012 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin ilgili maddeleri uyarınca gerekli kanuni işlemlerin yapılacağı uyarısında bulunuldu.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce, vatandaşların kurbanlık alışverişini rahatça yapabilmeleri amacıyla, kurban satış alanında otopark alanı da düzenlendi.

Mezarlık ziyareti için karşılıklı otobüs seferi

İskenderun Belediyesi’nce Kurban Bayramı dolayısıyla, yapılacak mezarlık ziyaretleri için bayram arefesinde ve bayramın birinci ve ikinci gününde karşılıklı otobüs seferleri düzenlenecek.

Otobüsler, İnönü Meydanı’ndan (Pac) Asri ve Çankaya Mezarlığına karşılıklı olarak sefer yapacak.

Mezarlık ziyaret günleri ve saatleri şöyle açıklandı: 24 Ekim 2012 Çarşamba günü (arefe günü) 07.30-13.00, 25 Ekim 2012 Perşembe günü (bayramın 1. günü) 07.30-13.00, 26 Ekim 2012 Cuma günü (bayramın 2. günü)  07.30-13.00

Bayramlaşma Bayramın 2. günü

Şehir protokolü ve vatandaşlarla bayramlaşma, bayramın 2. günü olacak. Belediye Halk Gazinosu’nda 26 Ekim Cuma günü yapılacak olan bayramlaşma 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı arefesinde 24 Ekim 2012 Çarşamba günü 10.00-10.30 arasında şehitlik ziyareti de yapılacak.

Protokol üyeleri ayrıca, Kurban Bayramı’nın 2. Günü 12.30-13.30 saatleri arasında Denizciler Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’ndeki (Çocuk Yuvası) çocukları ziyaret edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here