Belediye Başkanı Civelek, Eleştirilere Sert Çıktı

0
62

belediye meclisi (15)“Benim Seçim Derdim Yok!”

Seçimler yaklaştıkça meclisin gündem dışı konuları, siyaset üzerine odaklanmaya başladı. Dünkü İskenderun Belediye Meclis toplantısı halkın yoğun ilgisi altında gerçekleşirken, toplantıda tansiyon çok yüksekti. Özellikle tartışma konusu, ‘mecliste AKP-CHP mi? yoksa MHP-CHP mi işbirliği yapıyor?’ konusu oldu. Bu soruya da yanıtı CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan verdi. Turan; “Cumhuriyet Halk Partisi kimse ile özel olarak işbirliği içerisinde değildir. İskenderun halkının yararına olan çalışmalarda elbette ki tüm siyasi partiler ile çalışacağız” dedi.

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 3 maddeyi görüşmek üzere dün İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Gündem öncesi konuşan Belediye Başkanı Civelek, ilk kez halkın bu kadar yoğun katılımı ile meclis salonunun dolmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Belediye yönetiminde her zaman için mazlumun yanında olduk. Halkın malını yedirmedim yedirmeyeceğim de! Halkımız bu göreve beni getirmekle bana büyük onur yaşattı. Bende halkımızı mutlu etmek için çalıştım. Kentin olmazsa olmaz su, doğalgaz ve elektrik çalışmalarında vatandaşlar zor günler yaşadı ama çalışmalar bitme noktasına geldi. Tamamen biten yerler kaplanıyor. Bizim dönemimizde halkımız görmediği hizmeti gördü. Şimdi önümüzde kentsel dönüşüm var. O da su gibi önemlidir. Bu konuda kimse endişe duymasın, herkes yerinde kalacak, kimse mağdur edilmeyecek, oradakilerin hepsine de tapuları verilecek” derken, görevleri süresince yapılması gerekeni yaptıklarını, bundan sonrada yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Halktan Hiç Kimse Mutlu Değil!

Daha sonra gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, halkın bütün toplantılara da aynı duyarlılığı göstermelerini isterken; “Afet riski taşıyan bölgelerde yaşayanlar kulaktan duyma söylemler neticesinde bugün buradalar. Buraya geldiklerine göre de demek ki belediye idaresinin bir eksiği var. Ayrıca iki aydan beri bazı yolların trafik çizgileri daha yapılmamıştır. Halktan hiç kimse de mutlu değildir” dedi.

Meclisi germeyecek şekilde muhalefet yaptıklarını belirten MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır ise; “Belediyeyi iyi yönetmiyorsun. Belediyeyi olduğu gibi meclisi de iyi yönetemiyorsunuz!” çıkışını bir kez daha yineledi.

belediye meclisi (16)

MHP’nin CHP ile işbirliği yapmadığını söyleyen Şandır; “Su bağlantı parası alınmaması için önerge verdik. Meclis bunu dikkate almadı ve kabul etmedi. Sonra bağlantı ücreti olarak daire başı 100 TL alınmasını önerdik. Gene bu teklifimiz reddedildi. Geçen meclis toplantısında doğru olduğunu düşündüğümüz satışa evet dedik diye, birileri MHP CHP ile işbirliği içerisinde hareket ediyor dendi. Oysaki CHP ile kimin işbirliği yaptığı ortadadır” derken, seçimlerin yaklaştığını bundan sonra herkesin konuşmasına dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“Benim seçim derdim yok!” diyerek yapılan eleştirilere sert çıkan Başkan Civelek; “Bizim rantımız halkın mutluluğudur. İyi yönetilmediğini söylüyorsunuz. Siz gidin bunu esnafa ve halka bir sorun. Alt yapı çalışmalarında toz, çukur ve çamur mutlaka olacak. Başka çaresi yok” diyerek tepki gösterdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten; “Bu mecliste AKP-CHP el ele diyenler, yanılıyorlar. İskenderun halkına yapılan iyi şeylerin elbette ki arkasında duracağız. Desteklerimizi memleketin çıkarları için verdik. Bizler, 4,5 yıldır iyi yapılan çalışmaların arkasında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bugün burada toplanan bu vatandaşların asıl derdi eveleri yıkılacak mı? Satılacak mı? Yoksa evsiz mi kalacaklar? Bilmek istedikleri budur. Şunun iyi bilinmesi gerekir, orası belediyenin malı değildir. Hazine malıdır. Orada bir çalışma yapılırken de tapusu olan vatandaşlarında izni alınması gerekir. Ama şunu iyi bilsinler orada hiç kimse evsiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

“Halkın Yararına Olan Çalışmalarda Tüm Partilerle Çalışacağız”

Seçim atmosferi yaklaştıkça mecliste siyaset yapılmaya başlandığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan; “Yollarda çizgi yok deniyor. Bizi anca onunla eleştirebiliyorlar. Bırakın yol çizgi eksikliği olsun ama yolsuzluk olmasın! Ayrıca bizim iyi yönetip yönetemediğimizi 31 Mart’ta herkes görecek. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir siyasi parti ile özel olarak işbirliği içerisinde değildir. İskenderun halkının yararına olan çalışmalarda elbette ki tüm siyasi partiler ile çalışacağız. Onlarla gönül bağı kuracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here