Bedir; “Emperyalistlerin Akdeniz’i Kuşatmasına Karşı Çıkıyoruz”

0
63

Vatan Partisinin ‘Mavi Vatan Geleceğimizdir’ Çalışmasına Esnaf Desteği

Vatan Partisinin başlattığı ve Türkiye genelinde çalışmalarını yürüttüğü “Mavi Vatan Geleceğimizdir” afişleri ve çalışmalarına İskenderun esnafından büyük destek geldi. Balıkçılar; “Gerekirse balıkçı teknelerimizle mavi vatanımıza karşı yapılan saldırılara karşı koyarız” dediler.

Yunanistan’ın emperyalist ülkelerinin güdümünde üzerimize sürülmesine karşı Vatan Partisi İskenderun’da “Mavi Vatan Geleceğimizdir” çalışmasını esnaf ziyaretleri ile başlattı. Düşüncelerini ifade eden esnaf ve vatandaşlar; “Bu bir devlet politikasıdır, siyasi malzeme yapılmadan, tüm kesimler emperyalist saldırıya karşı kararlı tutum almalıdır” dediler.

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve İlçe Sekreteri Sadık Karakaş, esnafları ziyaret ederek, Mavi Vatanımıza sahip çıkılması için çalışmalar başlattıklarını ve esnafın Vatan Partisi çalışmasına duyarlı olduğunu ve destek verdiğini söyledi.

Akdeniz’in emperyalistler tarafından yağmalanmak istendiğini kaydeden İlçe Başkanı İbrahim Bedir; “Mavi Vatan Geleceğimizdir, çalışmasını esnaflarımız ziyaret ederek, birlikte yürütüyoruz. Akdeniz ve özellikle Doğu Akdeniz serveti emperyalistler tarafından yağmalanmak istenmektedir. Buranın serveti tamamen kıyıdaş ülkelere ait bir servettir. Biz kıyıdaş ülkelerle münhasır bölgeleri belirleyerek, yeraltı zenginliklerini ülkemizin refahı için kullanmak istiyoruz. Bu nedenle bu çalışmayı başlattık. Emperyalistlerin Akdeniz’i kuşatmasına karşı çıkıyoruz, halkımızı ve esnafımızı yanımıza alarak, emperyalistlerin bu emellerini engelleyeceğiz” dedi.

Esnaflardan Abdullah Gör, camına afişi asarak; “Mavi Vatan bizim geleceğimizdir, Akdeniz bizim vatanımızdır, Vatan Partisine teşekkür ederim, bu projeyi esnaf olarak destekliyorum” derken, İskenderun esnaflarından Beşir Baysoy, Vatan Partisinin başlattığı bu çalışmayı yürekten desteklediğini belirterek şunları söyledi; “Mavi Vatanımızdaki bu şer ittifakına karşı birlik olmak zorundayız. Toplum Mavi Vatan gerçeğini tam olarak anlamadı. Bu projeye bütün gücümüzle destek verip, topluma anlatmalıyız. Özellikle esnafımızın bu çalışmaya omuz vermesini, çalışmaya katılmasını rica ediyorum.” Esnaf olan Mahmut Tatlı; “Mavi Vatan Projesi’nin, Vatan Partisinin projesi olmadığını, bütün milletin ve devletin projesi olduğunu belirteyim. Proje; Türk halkının projesi ve Türk halkı sahip çıkmalıdır. Bizim toprak, deniz, hava başta olmak üzere vatanımızdır. Emperyalist güçlerin denizlerin yağmalama projesine karşı top yükün bir direnme çizgisi izlemeliyiz” dedi.

Her Türlü Mücadeleye Varız, Gerekirse Ölürüz

Projeyi desteklediğini kaydeden Türk Metal İş Sendikası eski başkanı ve eski Türk-İş Hatay Temsilcisi Metin Önde; “Bütün dünyanın emperyalist güçleri Mavi Vatanımıza karşı saldırıya geçmişlerdir. Geçmişte nasıl vatanımızı savunduysak bu günde savunmaya hazırız. Emperyalistlerin güdümündeki Yunanistan gibi bir devletin bize havlamasına milletimiz izin vermez. Gerekirse mavi vatanımız için her türlü mücadeleye varız, gerekirse ölürüz. Bu böyle bilinmelidir” dedi.

Biz Kayıklarımızla Hazırız

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Dalgıç da; “Bizler Mavi Vatanımıza karşı saldırılara karşı birlik olarak karşı koyacağız. Biz balıkçılar olarak devletimizin Mavi Vatanımızı savunmasına büyük destek veriyoruz. Mavi Vatan bizim ekmek teknemiz, bizi bu topraklardan kimse çıkaramaz! Biz bu tür saldırılara birlik halinde karşı koymalıyız. Ne diyelim? Biz kayıklarımızla hazırız” şeklinde desteğini açıkladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here