Bedelli Hisse ve Kar Payları Mahkemeye Taşındı

0
4867

isdemir hisse davası1İSÇEİD Başkanı Bayram Özarsalan; “Haklarımızı Söke Söke Alacağız”

İSDEMİR hisse sahipleri hisselerinin kendi adlarına aldıktan sonra İSDEMİR A.Ş. hakkında yeniden ‘Bedelli kar paylarının artırılması, Kar payı dağılımına itiraz’ hakkında iki dava açtılar.

İskenderun Ticaret Mahkemesinde açılan davaya İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan ve hisse sahiplerinin yanı sıra Av. Bülent Akbay da katıldı. Dava usul eksikliği yüzünden 29 Ocak 2016 yılına ertelendi. Davanın tek hâkim değil ancak heyet halinde görüleceği açıklandı.

İskenderun adliyesi önünde bir açıklama yapan İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emeklileri Derneği Başkanı Bayram Özarsalan konuşmasında İSDEMİR A.Ş’nin kendilerine verilen sözlerin hiçbirini tutmadığını bu anlamda 2002-2008 arası 5 yıl içinde tamamlanması gereken sözlerin şunlar olduğunu belirtti; “Fabrikanın 1.5.milyon ton yassı demir üretecek şekilde tesis edilmesi, İSDEMİR A.Ş. yöneticileri bunu kendilerinin yapacaklarını söylemişlerdi. Ama öyle olmadı bizleri de buna ilave ettiler. İSDEMİR A.Ş. de 2002-2014 arasındaki kar paylarını düşük göstermiştir. Yine yapılacak yatırım giderlerini İSDEMİR A.Ş. üstelenmiş gibi 2002-2008 yılları arasında 3 adet usulsüz bedelli sermaye artışı yaparak biz hissedarlardan para toplama cihetine gitmiş, insanlar imkânsızlıktan katılamadığından bize ait olması gereken hisse oranımızı %11’den %4.93’e düşürmüşlerdir.

Biz bu davayı açarak yeniden %4.93 düşen hisse paylarımızı %11’e çıkarma mücadelemizi başlattık. İSDEMİR A.Ş ise şu anda hisselerini %89’dan, %95’e yükseltmiştir. Önceki davalarda olduğu gibi haklarımızı yine, söke, söke alacağız” dedi.

isdemir hisse davası2

İşçinin Haklarını Gasp Ettiler

Davanın avukatı Bülent Akbay dava ile ilgili çalışan ve emekli olan insanların haklarının yendiğini kaydederek; “Bu güne kadar bu emekçiler alınterinin karşılığı olarak bir hisse aldılar ama onlara hiç söz hakkı verilmedi. Bu hisseleri kuşa çevirdiler. İSDEMİR A.Ş’nin en yüksek verimlilik dönemini ise zarar olarak açıkladılar. Bilerek zarar diye açıkladılar. Çalışırken işçinin hakkını yemeleri yetmedi, emek mücadelesi ile kazandıkları hakları da gasp ettiler. Halen çalmaya devam ediyorlar.

İSDEMİR derneği mücadele sonucu hisselerini kendi adlarına aldılar. 12 yıllık hesabın kapanmadığını ve hesabını sormak için bir araya geldik. Bu hesabı da soracağız, onlar biz yaptık, oldu hesabı ile hareket etmiş olabilirler. Zarar açıkladıkları yılda genel müdüre bir yıllık maaş prim vermişlerdir. İşçilerin üç-beş kuruşunu şatafat için kullanmışlardır. Zannediyorlar ki işçinin hakkını alan bu yönetimden hesap sorulmayacaktır. Bu hesap kapanmayacaktır.

Bu günkü gerçekleşen Ticaret mahkemesinde var olan davanın niteliği itibari ile tek hakimle görülemeyeceği ancak heyet halinde yani üç hakimle görülebilecek dava olması sebebiyle bir usuli eksiklik bu biz işçilerden kaynaklanan değil, doğrudan mahkeme tarafından kaynaklanan bir usulü eksiklikten ötürü 29 Ocak tarihine ertelendi. Bu dava heyet halinde 29 Ocak tarihinde görülecektir. O zaman yine bir araya geleceğiz” diyerek mücadeleyi yürüteceklerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here