“Bayrağımız İsdemir Semalarında Dalgalanacak”

0
199

türk metal-sen2Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İsdemir emekçileri ile bir araya geldi ve büyük bir kalabalığa hitap etti:

Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’a gelerek, örgütlenme mücadelesi sürecinde İsdemir işçileriyle bir araya geldi. Dörtyol otobanında büyük bir konvoyla karşılanan ve büyük coşkuyla önce İsdemir’e gelen Kavlak, burada bir grup işçi tarafından çiçeklerle karşılandı.

Kavlak, burada İsdemir yöneticileri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bu toplantıda, İsdemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burtay Koraltan, İsdemir İşletmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Çarpar, İsdemir İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Hasan Durgun ile Sendika Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer de hazır bulundu.

Toplantı sonrası İsdemir’den ayrılan Kavlak, Grand Plaza’da İsdemir işçileriyle buluştu. Buradaki programda il konuşmayı Türk Metal-Sen bölge sorumlusu Metin Önde yaptı. Konuşmasında görevinden ayrılış nedenini da açıklayan Önde; “Yola çıkarken tek şey söyledik. Huzur için daha iyi yaşam için varız dedik. 18 aylık mücadele sonunda bir tıkanıklık gördüm ve genel başkanımıza görevden ayrılmak istediğimi söyledim, başkanımız hoşgörü ile karşıladı. Ancak gördüğüm lüzum üzerine aldığım bu karar bir vazgeçiş, bir pes ediş değildir. Tam tersine daima hangi görev verilirse Türk Metal’in askeri gibi çalışmaya hazırım” dedi.

İsdemir’in Yiğit Evladı Önde’yi Göndermiyoruz

Söz alan Genel Başkan Pevrul Kavlak ise İsdemir’de ilk ateşi yakan Önde’yi aldığı karardan dolayı kutladığını belirterek; “Sadece sizlerin adına gösterdiği davranış büyüklük göstergesidir. Ancak Metin Önde bizimdir, İsdemir’in yiğit evladını bir yere göndermiyoruz. Bundan sonraki yaşamını Adana Şube Başkanı, Akdeniz Bölge Sorumlusu olarak devam edecektir” diye konuştu.

türk metal-sen3

Türk Metal’le birlikte İskenderun’a bahar geldiğini kaydeden Kavlak; “Türk Metal, dev bir tsunami dalgası gibi emek hırsızlarının, grev kaçkınlarının, top cambazlarının tepesine inmek üzere. Korkunun ecele faydası yok! Anadolu ermişinin dediği gibi dem, bu demdir, gümbür-gümbür geliyoruz. Ne mutlu bana ki bugünleri gördüm. Baştanbaşa uygarlık kokan bu şehirde sizlerle birlikte yürüyecek yolum, sizlerle birlikte verecek kavgam, namerde soracağım hesap varmış.  Allah hepinizden razı olsun. Yolumuz açık olsun, Türk Metal’le İsdemir buluşuyor. Alın teriyle hak buluşuyor. Emekle ekmek, kavgayla zafer, İsdemir ile Türk Metal buluşuyor. Kutlu olsun!” şeklinde konuştu.

Kavlak konuşmasında, İsdemir Vakfının başarısızlığı, hezimetle sonuçlanan grevi, yetki oyunları gibi geçmişte yaşanan sıkıntıları da hatırlatarak; “Şimdi zaman, geride kalan pisliği temizleme zamanıdır. Temizlik zamanıdır” dedi.

Yetkiyi Aldıktan Sonra Masaya Oturacağız!

Kavlak, özellikle yetki konusuna da değinerek; “Hesap ortada! Sahte sendikanın şu andaki üye sayısı 600’ün altına indi. Son bir haftada Türk Metal’li olan arkadaşlarımızın sayısı 1000’i aştı. Bu rakam, her geçen dakika hızla yükseliyor.  Kimse rüya görmesin! İsdemir işçisi ortalayacak, ben 90 takacağım! Umuyoruz ki bu yılın ilk yarısı içinde bu sorunların tümü ortadan kalkacak. Bayrağımız İsdemir semalarında dalgalanacak. Türk Metal resmen yetkiyi aldıktan sonra, toplu sözleşme masasına oturacak” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Metal Sendikasının yeni bölge sorumlusu Mevlüt Yıldız da yaptığı konuşmada; “İsdemir işçisinin uzun aylardır verdiği mücadeleyi biliyorum. Artık daha fazla kayıp yaşamak adına bu görevi üstlendim. Amacımız, bölünmüş, bir birinden ayrılma noktasına gelmiş İsdemir işçisini bir araya getirmektir. Hepimiz dik ve korkusuzca duracağız, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. İsdemir işçisi, sürünme yerden kalk!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here