Başvuru 1-31 Aralık Tarihleri Arasında Yapılmalı!

0
64

şoförler odası3Basit Usule Geçişin Önü Açılırken, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, oda üyelerine çağrıda bulundu…

Gerçek usulden, basit usule geçişin önünün açıldığını duyuran İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, oda üyelerine çağrıda bulundu. Basit usule geçmeye hak edenlerin 1-31 Ocak 2014 tarihleri arasında bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı başvuru yapmaları gerektiğinin de altını çizen Başkan Akın, bu bir aylık süre içerisinde müracaatta bulunmayanların daha sonraki tarihte basit usule geçemeyecekleri uyarısında bulundu.

Gelir Vergisi kanununda yapılan değişiklik ile ilgili oda üyeleri ile tüm esnaf ve sanatkârları da bilgilendiren Odası Başkanı Erol Akın; “Gelir vergisi kanununda yapılan bir değişiklikle esnafımızın geriye yönelik 2 yıl boyunca basit usule tabi olmanın şartlarını taşımaları halinde, takip eden yılbaşından itibaren basit usule geçebilmeleri sağlanmıştır. Bu 2 yıllık süre ilk kez 2012 yılı itibariyle başladığından, 2012-2013 yıllarında gerçek usulde vergi mükellefi olup da, basit usule tabi olmanın şartlarını taşıyan esnafımız 1.01.2014 tarihi itibariyle basit usule geçebileceklerdir.

Gerçek usulden basit usule geçecek mükelleflerin hizmet işlerinde yıllık hâsılat tutarı toplamı 35.000 TL’yi aşmaması gerekmektedir. Basit usule tabi olmanın şartlarını taşıyan esnafımız 1-31 Ocak 2014 tarihileri arasında bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı müracaatta bulunması gerekli olup, süresi içinde müracaat etmeyen mükellefler gerçek usulü tercih ettikleri kabul edilmektedir ve daha sonraki tarihte basit usule geçemeyeceklerdir” dedi. Akın, bu şartları taşıyan esnafın süresi içerisinde bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı başvuru yapmalarını da önemle rica etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here