Başkumandanlık Meydan Muharebesi

0
39

Bir asra yakın bir zaman geçiyor. Yedi Düvel saldırmış, içteki hain ve teslimiyetçilerin de yardımı ile Osmanlı 28 kez küçülmüştür. Payitaht dâhil işgal edilmiş, sadece İç Anadolu Türklere bırakılmıştır. Bu kabul edilir bir durum değildir. Bu necip milletin makûs talihini yine kendi irade ve azmi kurtaracaktır diyen Mustafa Kemal Paşa, ordudan istifa etmiş ve Kurtuluş Savaşını başlatmıştır.

Dumlupınar, Akşehir, Sakarya, İnönü Savaşları ve nicelerinden sonra en son 30 Ağustos zaferi ile düşmana tokat indirilmiştir. Düşmanların Başkomutanı geri kaçarken kıskıvrak esir alınmıştır. Düşmanın arkasında yedi düvelin dışında, Ermeni ve ülkenin sahibi bir kısım Rum vatandaşlar ile Güneydoğu’da bugün çekinmeden heykelleri bile dikilebilen, halen PKK adı altında ihanet eden isyancılar vardı. O günkü “Sevr” sevdalısı iç hainler ve dış güçler, bugün daha bilinçli ve güçlü bir şekilde resmen savaşı sürdürmektedirler.

Başkomutanlığı paylaşamayanlar, bu hainlerin geçmişteki yaptıklarını ve Amerikan ve İngiliz Muhipleri olarak ülkeye karşı ihanetlerini gaflet içerisinde görememektedirler. Gemi azarak, “Kurtuluş Savaşı diye bir savaş olmamıştır.” “Yunanla savaşılmamıştır.” “İzmir’in işgali diye bir şey yoktur” gibi çok ağır sözleri, bir Milletvekili olarak, basına açıklayabilmektedir.

Rum Pontus sevdasını ve bir yerin adı Potamya ya da başka bir isim olsa ne olur diyebilmektedirler. Madem savaş olmadı da SÜMELA ne için kapalıydı, şimdi ayine açılıyor. Akdamar ne için kapalı idi de şimdi milyon dolarlar harcanarak ayine açılıyor. Geçen yıl kutlanmayan, bu yıl kutlama programı yapılan bayramın “Uyuyan Türk Milletini” uyandırmasını diliyorum. O vekilin de dili kopar inşallah diyorum.

Sultan ALPARSLAN’ın ve Sultan FATİH’in yaptığı gibi Cuma günü Allah’a aynı yakarışla ATATÜRK’ün başlattığı ve bize bugünleri yaşamamıza vesile, Kahraman Gazilerimize ve Şehitlerimize Bayram Rahmeti diliyoruz.

Allah bizlere acı günler göstermesin, olacaksa da, Sn. Başbakanımızın ifadeleri ile Mısır için söylediği gibi, “Her Firavun’un bir Musa’sı olacaktır.” Peygamberimizin övdüğü bu Necip millete de bir Mustafa Kemal gönderecektir inşallah diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here