Başkan Yüksel; “Usta Senden Demokrasi Olmaz!”

0
72

chp belen10Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, parti binasında geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği basın toplantısında hükümetin çıkarttığı demokrasi paketini sert bir dille eleştirdi. Çıkarılan bu paketin ülkede kaosa neden olabilecek tarzda olduğunu söyleyen Başkan Yüksel; “Usta senden demokrasi olmaz!” dedi.

Ülkemizde son yıllarda “Açıl susam açıl!” gibi paketler açıldığını, ne açıldığının da belli olmadığını söyleyen Başkan Yüksel; “Bundan bir önceki pakette terör örgütlerine yol gösteren bir paketti. Terör örgütleri ülke dışına çıkacak ve terör olayları son bulacaktı sözde. Bırakın ülke dışına çıkmayı, terör örgütü maalesef bu süreçte yeni katılımlarla gücüne güç katmıştır. Son açılan pakette de güya ülkemizde demokrasi ve özgürlükler olacak. Sen daha paketi açıklamadan sana muhalif basın mensuplarını toplantı salonuna almayarak, özgürlükleri kısıtladın. Özgürlük ve demokrasi getirecek dediği paket açıklarken bir kere sen halkın haber alma özgürlüğünü elinden aldın” diye konuştu.

Paketin söylendiğinin aksine ülkeyi baskıcı bir hale getireceğini de savunan Yüksel; “Ayrıca bu paket ülkeye demokrasi getirmiyor. Aksine ülkeyi baskıcı, gerici ve dayatmacı bir noktaya getiriyor. Bu yasada türbana vize verilmesi ile inançlı inançsız diye ülkemizde bölünmenin bir başka yolu da açılmış oldu ve bu da ülkede kaosa yol açacaktır. Türküm, doğruyum, çalışkanım demek yasaklanıyor. T.C.’nin kaldırılması, milli bayramların sıvılaştırılması ve en son andımızın da kaldırılması bu baskıcı ve gericilik zincirin son halkası oldu. Bunun devamı da gelecektir.

Usta senden demokrasi olmaz! Ülke hangi noktaya giderse gitsin, hükümet, iktidarda kalmak için bölücü ve gericilerin oyunu almak için onlara göz yummaktadır. Bizler bu oyunu bozmalıyız! Bozacağızda. O nedenle de ülkemizin geleceği ve cumhuriyetimin değerlerine sahip çıkmak adına herkesi en büyük örgütlenme gücü olan CHP’de birleşmeye davet ediyorum. CHP’de herkese yer var. CHP’nin filizi olmaya, bu konuda duyarlı olanları birlikte saf tutmaya davet diyorum” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here