Başkan Seyfi Dingil Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

0
119

bld-engelliler1“Önemli Olan Zihinlerdeki Engelleri Kaldırmak”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, Sinem +1 Down Cafe’de engelliler haftası dolayısı ile İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören engelli öğrenciler ile bir araya geldi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Şu an belki sağlıklıyız; ancak birkaç dakika sonra biz de engelli olabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıyız. İşte bu gerçek nedeniyle bütün çalışmalarımızı engelli kardeşlerimize göre planlıyoruz. Bölgede ilk defa çok amaçlı bir Down Cafe projesini hayata geçirdik. Her çalışmamızda, planlamalarımızda engelli vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Amacımız, İskenderun’u engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek” diye konuştu.

bld-engelliler2

+1 İskenderun Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek; “Bu kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel görevlerimiz arasında sayıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verilmesi halinde ekonomik, sosyal, kültürel, spor ve benzeri her alanda üstün başarılara imza attıklarını görebiliriz. Halkımızı Down Cafe’ye davet ediyor buradaki güzellikleri görmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi Faruk Cevher ise engelliler haftası dolayı ise İskenderun Down Cafe’de bulunduklarını belirterek; “Sağ olsun Başkanımız bizleri davet etti. Bizlerde engelli öğrencilerimiz ile birlikte buraya geldik. İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’e engellilere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Farkındalık çok önemli” diye konuştu.

bld-engelliler3

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 9. Sınıf engelli öğrencilerinden Nasuha Nida Gedik ise ilk defa denizi gördüğünü belirterek; “Çok mutluyum. Down Cafeyi çok beğendim. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İlayda Yılmaz isimli engelli öğrenci ise; “Gözlerimde kısmi görme kaybı var. İskenderun Belediye Başkanımız durumu öğrendi. Beni tedavi ettireceğini söyledi. Çok sevindim. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ardından öğrenciler Down Cafe içerisinde bulunan parkta gönüllerince eğlendiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here