Başkan Savaş, Spora Verdiği Önemi Bir Kez Daha Kanıtladı

0
77

lütfü savaş48Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda ilimizi temsil edip başarı kazanan sporculara ödül verilmesi konusunu gündeme taşıyarak spora verdiği önemi biz kez daha kanıtladı.

Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına teşvik etmek ve sporcuyu desteklemek amacıyla gündeme taşıdığı konu üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “Benim spora bakışımı herkes biliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bünyesinde Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizm, tekvando, jimnastik, karate gibi birçok branşta mücadele eden sporcumuz var. Müthiş güzel bir spor kompleksi yapıyoruz, inşallah 3 aya kadar bitireceğiz. Herkesin çok mutlu olacağı bir spor salonu olacak” dedi.

Bu sene içinde bütün amatör kulüplerini toplayacaklarını belirten Başkan Savaş; “Kendi kaynaklarımızdan kazandığımızın binde 7’sini verebiliyoruz. Biz bunu bütün spor kulüplerimize vereceğiz. Bunun içinde geçen seneki bütçenin kesinleşmesi gerekiyor. Bütçe kesinleştiği zamanda ne kadar vereceğimiz belli olacak, böylece fikstürdeki durumuna göre paylaştıracağız” diye konuştu.

2 sene önce Hatay’dan katılıp satranç dalında Balkan Şampiyonu olan ve Bulgaristan’da Kros Şampiyonu olan sporculara dikkat çeken Başkan Savaş; “İlimizi temsil eden ve başarı kazanan sporcuları ödüllendirerek hem onlara ekonomik destek vermiş oluruz hem de motivasyonlarını arttırmış oluruz” şeklinde konuştu.

AKP Grubundan Tam Destek…

Konu üzerine kısa bir açıklama yapan Ak Parti Grup Sözcüsü Kudret Özbakış ise, sporcuları ödüllendirmenin çok güzel bir şey olduğunu ifade ederek; “Hatay’da da sporun gelişmesi, özellikle amatör sporun gelişmesi için çok iyi bir uygulama. Hatay Büyükşehir Gençlik Spor Kulübü bugün görüldüğü gibi çok anlamlı çalışmalara imza atıyor. Bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu ödüllendirme teklifini de grup olarak destekliyoruz” dedi.

Atılan olumlu adımların ardından gündem maddesi olan sporcuyu ve antrenörü ödüllendirme konusu üzerinde daha ayrıntılı bir çalışma yapılması adına Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonuna havale edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here