Başkan Savaş İş İnsanlarıyla Kırgızistan’da!

0
38

Heyet, Hatay’a Yatırımlar İçin Temaslarını Sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hataylı yatırımcı ve iş insanları ile birlikte Kırgızistan’a gitti. Kırgızistan’daki yatırım olanaklarının müzakere edilmesi ve ticaret hacminin arttırılması için Bişkek’e giden Savaş’a, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi üyeleri eşlik etti.

Başkan Savaş ve beraberindeki heyet, temaslarına Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan’ı ziyaret ederek başladı. Büyükelçi Doğan, Türk iş insanlarının Kırgızistan’daki iş hacimlerinin arttırılması için Türk devleti olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Doğan ayrıca, Hatay’ın tarım potansiyelinin Türk iş insanları için Kırgızistan’da büyük fırsatlar doğurabileceğini vurguladı.

Lütfü Savaş başkanlığındaki Hatay heyeti daha sonra Bişkek Belediye Başkanı Baktybek Kudaibergenov’u ziyaret etti. Başkan Savaş, Kudaibergenov’u ve Bişkek şehrini EXPO 2021 Hatay organizasyonunda yer alması için davet etti.

Kudiabergenov Türk dünyasının iki güzide şehrinin birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarının önemini vurgularken Türk İş insanlarına Bişkek’deki altyapı projelerinde etkin rol almaları için çağrıda bulundu.

Celalabad ile Hatay Kardeş Şehir Oluyor

Hatay heyeti Celalabad Belediye Başkanı Ernisbek Ormokov’u da ziyaret etti. Buradaki görüşmeler sonucunda iki şehir arasında “İyi Niyet Anlaşması” imzalandı ve Hatay ile Celalabad’ın “Kardeş Şehir” olabilmesi için resmi süreç başladı.

Yapılan anlaşma ile iki şehir arasında kültür ve turizm başlıklarında iş birliği yapılacak. Ayrıca taraflar, çevre koruma ve sürdürülebilirlik, doğa koruma, atık yönetimi, geri dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil kamusal alan oluşturma fırsatları alanlarında bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşmak için işbirliği geliştirecek.

İki şehir sağlık konusunda da birlikte hareket etme kararı aldı. Taraflar, halk sağlığını koruyabilmek için Covid-19 pandemisine karşı mücadeleden elde ettikleri değerli deneyimlerini paylaşarak birbirlerine yakın bir şekilde çalışacak.

Lütfü Savaş’ın Kırgızistan’da kurduğu iyi ilişkiler sonucunda Celalabad’ın EXPO 2021 Hatay organizasyonuna katılması konusunda da mutabakata varıldı.

Lütfü Savaş Kırgız İş İnsanlarına Hatay’ı Anlattı

Başkan Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, ziyaretlerinin bir sonraki gününde Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bir araya geldi. Hataylı ve Kırgız iş insanları buluşmada çeşitli toplantılar yaptı. Lütfü Savaş ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay’ın ulusal ve uluslararası ticaret hacmi ile ilgili Kırgız iş insanlarına çeşitli bilgiler verdiler. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here