Başkan Savaş; “Hizmette ‘Ben’ Değil ‘Biz’ Olmalı”

0
79

savaş-iskenderun1Başkan Savaş, İskenderun’da STK’ları Ziyaret Etti

İlçe ve mahalle ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş İskenderun’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti. Başkan Savaş ziyaretlerinde, yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Savaş’ın ilk durağı İskenderun Ticaret Borsası oldu. Ticaret Borsası Başkanı Engin Vayisoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Savaş’ı kapıda karşıladı.

Türkiye’nin ve Hatay’ın gündemini değerlendiren Başkan Savaş, Musul’da IŞİD tarafından Türk Konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınayarak, seçimlerde Hatay’ın kazandığını, kendi üzerine düşeni yaptığını, Hatay halkının özüne uygun bir tablo çıkardığını söyledi.

Tüm ilçelerde Lojistik Merkezlerinin önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Savaş, 6 aylık bir süre içinde Büyükşehir Belediyesini hissettireceklerini ifade ederek; “Hizmet adına bütünleyici bir tarzda çalışacağız. Bütün sorunları sıraya koymaya çalışıyoruz, bunların başında altyapı yer alıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşen bir kaygısı yok. Alt ve üst yapısıyla Hatay gereken hizmeti alacak. Hatay’ı bütün olarak görmek ve geleceğe taşımak istiyoruz” dedi.

savaş-iskenderun2

Barış ve kardeşlik şehri olan Hatay’da meclis üyeleri ile birlikte Hatay’a hizmet noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ancak, bazı arkadaşların, kendi çoğunluklarına güvendiğini ifade eden Başkan Savaş; “Bu bir gerçek Büyükşehrin üç tane vurgulayıcı mekanizması var, Biri belediye başkanı, ikincisi meclis, üçüncüsü ise encümen üyeleri. Her konuşmamda Hatay’ın yapısına uygun davranıyoruz. Biz yine elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Eğer şehrimizi seviyorsak orada siyasetten çok hizmeti konuşmamız gerekiyor. Ötekileştirme yapmadan bu hareketle memlekete hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Özel Kalem Müdürlüğü bütçesine istenilen ilave para ile yaklaşan Ramazan Ayı’nda her ilçeye çadırlar kurulup, sıcak yemek dağıtılması ve il genelinde 50.000 kişiye erzak yardımı yapılması yönündeki teklifi, AKP’li grubun 1 ay sonra görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna sevk etmesini değerlendiren Başkan Savaş; “AKP Grubu hemşerilerimizi düşünmeden kendilerine göre davranıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan karar çıkana kadar Ramazan bitmiş olacak. Bundan da hemşerilerimiz yararlanamayacak. Eğer şehrimizi hemşerilerimizi seviyorsak siyasi odaklı karar almayıp sadece hizmet için çalışmalıyız” dedi.

Hatay’da beklenen çıtayı ve hizmet kalitesini yükselteceklerini vurgulayan Başkan Savaş, “Sosyal Medyada iletişim yollarını açarak vatandaşlarımızın şikâyetlerini isteklerini buradan da takip edeceğiz. Büyükşehrin getirisini götürüsünü herkesle paylaşacağız” dedi.

Çalışma felsefelerinde ‘Ben’ duygusunun değil ‘Biz’ duygusunun hakim olacağını vurgulayan Savaş, “Bu ‘Biz’ duygusuyla geleceğe güzel nesil yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de her ilçede bütün hemşerilerimiz ile iletişim içerisinde olacağız” dedi.

savaş-iskenderun3

Geceleri Erkekler Bile Gezemiyor

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Hatay’a yerleşen Suriyeli mültecilerin Hatay’daki yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Başkan Savaş; “Bizler kimliği belirsiz kişilerin memleketimizde olmasını istemiyoruz. Suriyelilerin buradaki topluma göre tam tersi bir yaşantısı var. Gündüz uyuyup geceleri geziyorlar. Hemşerilerimiz geceleri gezmeye bile çıkamıyor, tedirgin oluyor, genç erkeklerimiz bile dışarı çıkmaya çekiniyor” dedi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve partililerin de eşlik ettiği ziyarette İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu ise, ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a İskenderun’a gösterdiği hassasiyetten ötürü ayrıca teşekkür etti görevinde başarılar diledi.

Başkan Savaş daha sonra, İskenderun Elektrik Mühendisleri Odası, İskenderun Esnaf Odaları Birliği, İskenderun Mimar Odası, İskenderun Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, İskenderun Güney Eğitim Vakfı, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’ne ziyaretlerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here