Başkan Savaş, “Camiler Hayatımızın Olmazsa Olmazlarıdır”

0
154

savaş-müftü ziyaretHatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve beraberindeki heyet “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısı ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Başkan Savaş, Camilerin, İslam’ın insanlığa bahşedilişinden beri çok önemli fonksiyonlar icra ettiklerini vurguladı.

Heyeti kabulünde konuşan Başkan Savaş; “Camilerimiz tarih boyunca hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer almıştır. Din görevlilerimiz de camilerden bu önemli mana ve değerleri kazanmamıza vesile olan, cemaatin yaptığı ibadetlerde hep ön sırada yer alan kimselerdir. Din görevlilerimiz, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, insanların mezhebine, eğitimine, kültürüne ve cinsiyetine aldırmaksızın toplumun her kesimine eşit mesafede yaklaşarak dini ihtiyaçların giderilmesine öncülük etmektedirler. Bu vesileyle tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor ve hizmetlerinde başarılar diliyorum” dedi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise Başkan Savaş’a kabulünden dolayı teşekkür ederek, haftanın önemi ve anlamı kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here