Başkan Parlar; “Sağlıkta Şiddete Dur Demek Zorundayız”

0
20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Konya Şehir Hastanesinde hasta yakınının doktora silahlı saldırı düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu. CHP’li Parlar, iktidarın sağlık çalışanlarının can ve mal güvenliğini koruyabilecek herhangi bir adımda bulunamadığını da işaret etti.

Sağlıkta şiddetin son bulması temennisinde bulunan Başkan Parlar; “Yine çok acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Konya Şehir Hastanesinde bir süre önce tedavi gören bir hasta yakını M.A. ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma sonucu doktoru silahla vuran M.A., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Doktorun sekreteri de yaralandı. Durumu ağır olan Karakaya ile M.A. ameliyata alındı. Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İşin diğer üzücü yanı ise saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışması! Bu elim olaydan da anlaşılacağı üzere doktorlara saldırılar bitmek bilmiyor. Her gün bir doktor ya da sağlık çalışanı şiddete, hakarete uğruyor. İktidar sağlık çalışanlarının can ve mal güvenliğini koruyabilecek herhangi bir adımda bulunmuyor, bulunamıyor. Basiretsiz politikalarla ya sağlıkçıları ülkeden kovuyor ya da hayattan koparıyor, istifaya sürüklüyor” dedi.

Yurdun dört bir yanında gece, gündüz demeden cefakârca çalışıp, bir de şiddete maruz kalan doktorlarımız ile sağlıkçılarımızın görmezden gelindiğine de dikkat çeken Parlar; “Hayatını kaybeden doktorumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu tür olayların ivedilikle alınan radikal kararlarla son bulmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here