Başkan Özdemir: “İskenderun’a Acilen Bir Kedi Rehabilitasyon Merkezi Lazım”

0
619

sokak hayvanları1İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Fato Özdemir bir basın açıklaması yaptı. Son günlerde dernekle ilgili çıkan bazı haber ve spekülasyonlardan dolayı açıklama yapmayı gerek duyduğunu belirten Özdemir, amaçlarının sokak hayvanlarını korumak, tedavi, aşı, bakım ihtiyaçlarını karşılamak ve sahiplenmek; tacize, şiddete ve işkence görmelerine engel olmaya çalışmak olduğunu söyledi.

İskenderun’un acilen kedi rehabilitasyon merkezine ihtiyacı olduğunu söyleyen Özdemir, “Kedilere evlerimizde ve sokaklarda baktığımız zaman çevreden çok tepki alıyoruz ve zor durumlarda kalabiliyoruz. Bu nedenle acilen bir kedi kısırlaştırma merkezine ihtiyacımız vardır. Çünkü biz bir avuç insan topluluğu olarak her yere yetişemiyoruz” dedi.

Dernek adına Kaymakamlığa, Belediyeye ve Çevre Müdürlüğü’ne defalarca yazılı dilekçe ve sözlü olarak İskenderun’un kedi rehabilitasyon merkezine ihtiyacı olduğunu bildirdiklerini fakat Belediyenin bu önerilerine sıcak bakmadığını ve böyle bir şeye gerek olmadığı gerekçesiyle geri bildirim yapıldığını dile getirdi.

Başkan Özdemir, İskenderun halkından da bir ricada bulunarak; “Lütfen can dostlarımıza sahip çıkalım. Onları çöp bidonlarına, kaldırım kenarlarına bırakmayalım. Onlar nerede yaşıyorlarsa bırakın yaşasınlar. Büyüyünce zaten gideceklerdir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here