Başkan Fırat; “Piyasalar Merkez Bankası İle Hareketlendi”

0
96

uğur fırat-piyasa5İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı. Başkan Fırat, piyasa değerlendirmesi yapmadan önce öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

Daha sonra haftalık piyasa değerlendirmesi yapan Başkan Fırat, piyasaların ‘merkez bankaları’ ile hareketlendiğini kaydederek; “Uluslararası piyasalar, Japonya ve Avrupa merkez bankalarının adımlarının ardından Çin MB’nın faiz indirimi ile hareketlendi. Hong Kong’da işlem gören Çin hisse senetleri, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) beklenmedik faiz indiriminin ardından son bir yılın en güçlü sıçramasına yönelirken, Çin’in 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2008’den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Altına baktığımızda Altın 3 haftanın zirvesinden gevşedi. Altın, dolardaki güçlenmenin Çin’in faiz indirimine ağır basması sonucu 3 haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi. Altın, ABD’de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentilerinin güçlendiği bir ortamda doların yükselmesinin, Çin’in politika faizini düşürmesi ve Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyonu yükseltme taahhüdüne ağır basması sonucu, üç haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here