Başkan Fırat; “Altın Yükselişte”

0
69

uğur fırat-piyasa15İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftanın ilk borsa değerlendirmesini yaptı.

Altının dört ayın zirvesi yakınında dalgalı halde olduğunu ifade eden Başkan Fırat; “Borsaya yeniden baktığımız zaman, geçen hafta içerisinde altının tavan yapmasıyla dalgalı seyir gösteren altının bugün İskenderun kapalı çarşıda açılışı 95,300 TL’den açarak halen yükseldiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde altın seyrini 89.00 ile 90.00 arasında gel-gitleri yaşarken şuanda fiyat 95.300 göstererek tavan yapmıştır. Çeyrek ise 160.00 TL olmuştur. Altın, Avrupa Merkez Bankası’nın teşviklere ilişkin karar alabileceği toplantı öncesi dört ayın zirvesi yakınında dalgalandı.

Altın, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının yeni teşviklere ilişkin karar verebileceği toplantı öncesi, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundaki (ETF) varlıkların 2010’dan bu yana en hızlı artışı göstermesi ile birlikte, dört ayın en yüksek seviyesi yakınında dalgalandı. Spot altın gün içinde en az yüzde 0.2 yükselip düştükten sonra, Singapur saati ile 15:03’te yüzde 0.4 gerileyerek ons başına 1,275.89 dolara indi.

Metal erken saatlerde 1,283 dolara kadar çıkarak 2 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesini gördü ve İsviçre’nin sürpriz kur kararı sonrası 15 Ocak’ta piyasaların altüst olması ve buna bağlı olarak güvenli liman talebinin güçlenmesi sonucu Ağustos 2013’ten bu yana gerçekleştirdiği en büyük haftalık kazancını daha da genişletti” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here