Başkan Dönmez Makam Odasının Kapısını Söktü

0
61

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, göreve gelir gelmez verdiği sözlerin ilkini yerine getirdi. Dönmez görevi devir alır almaz, parti rozetini çıkardı ve makam odasının kapısını söktü.

Sabah saatlerinde mazbatasını alarak İskenderun Belediyesine geçen Dönmez, burada da kendisini karşılayan coşkulu kalabalık arasında görevi Fatih Tosyalı’dan devraldı.

Makam koltuğuna oturur oturmaz, seçim çalışmalarında verdiği sözleri tutmaya başlayan Mehmet Dönmez, ‘Tüm İskenderun’un Belediye Başkanıyım’ diyerek parti rozetini çıkarırken, ‘Vatandaşlarımızla aramızda engel kalmayacak’ diyerek de makam odasının kapısını söktü.

Dönmez; “Bu saat itibariyle ben parti rozetimi çıkarıp İskenderun’un Belediye Başkanı olarak İskenderunlu bütün hemşerilerimize eşit ve adaletli hizmeti götürmek için yola çıkıyoruz. Bu seçimin kazananı İskenderun. Bugünden itibaren İskenderun hizmete doyacak, İskenderun kendini yeniden toparlayacak. Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğacak. İskenderun özlenen günlerine kavuşacak deyip vatandaşlarımızla aramızda engel gibi görülen ilk engeli beraber kaldırıyoruz” diyerek makam odasının kapısını söktü.

Basın mensupları tarafından yaptığı icraatların ve hizmetlerin takip edilmesini isteyen Başkan Dönmez; “Bazı şeylerin sembolik değeri vardır, bazı şeylerin gerçekten anlamı vardır. biz bu kapıyı sökerken şunu söylemiştik, bizim İskenderun’da makam odası kapısına ihtiyacımız yok demiştik. Bunun da nedeni şu.; Biz İskenderun’un her sokağı, her kaldırım taşı, İskenderun’da yapılan her icraat bizim makam odamız olacak demiştik. Biz makam odamızda sizleri ağırlamaktan gurur duyacağız.

Bizleri hayırlı olsun ziyaretleri için arayan dostlarımız var. arayan arkadaşlarımıza gönül dolusu sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Biz müsaadeniz olursa hayırlı olsun ziyaretlerini sokaklarda, esnaf kardeşlerimizin yanında, bir kaldırım taşını onarırken, bir çukurun üzerini kapatırken, bir yetimin başını okşarken ve analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin derdini dinlerken almak isteriz.

Sizden en önemli ricamız şudur ki; bizim çalışmalarımız basın mensuplarınca takip edilsin. Her adımımız, her saniyemiz takip edilsin. İskenderun’u hak etiği yere taşıyor muyuz, taşımıyor muyuz, basın mensuplarından ricamız, bunu takip edin. Biz şunun sözünü vermiştik; İskenderun her geçen gün geleceğe bir adım daha atacak. Bu adımları lütfen titizlikle sizlerin takip etmesini istiyoruz. Biz adım atmaya değil koşmaya geldik diye iddiada bulunduk. Koşarken lütfen bizim hızımıza yetişin” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here