Başkan Dingil; “Şehit ve Gazilerimizi Unutmamalıyız”

0
54

gaziler günü4İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehit ve gazilerin en zor koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmediğini, Türk Milleti’nin her zaman gurur kaynağı olduğunu söyledi.

19 Eylül Şehitler ve Gaziler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Türk Milleti olarak bu günde vatanı ve milleti uğrunda savaşıp şehit düşen, gazi olup memleketine geri döndükten sonra ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ile yad ediyorum ve onları hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

Şehitlik ve gaziliğin milletin gönlündeki en yüce ve en ulvi makam olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil mesajında şu görüşlere yer verdi; “Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda canlarını feda etmeyi göze alan şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde sönmeyen meşalelerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarımızla onların yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan asla silinmeyecektir. Bu bilinçle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here