Başkan Dingil; “Kadir Gecesine Kavuşmanın Sevincini Yaşıyoruz”

0
65

kadir gecesi3İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kadir Gecesi nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Başkan Seyfi Dingil, Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın coşku ve heyecanının yaşandığını ifade ederek; “İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayız.

Kadir Gecesi feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine kavuşmanın da sevincini yaşıyoruz.

Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz. Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu mübarek gecede, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here