Başkan Dingil; “Bu Proje İş Dünyasının İhtiyacını Karşılar”

0
82

ab projesi1‘Zaman Entegre Zamanı’ projesi hakkında bir değerlendirme yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, projenin iş dünyasının ihtiyacını karşılar nitelikte ve düzeyde olduğuna vurgu yaptı.

AB kapsamında uygulamaya konulan ve ilk olarak İskenderun’da uygulanan ‘Zaman Entegre Zamanı’ projesinin kapanış toplantısında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil önemli mesajlar verdi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen asıl amacı Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması olan ve bu kapsamda İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Zaman Entegre zamanı’ adlı proje ile ilgili görüşlerini bildiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, projenin Türkiye’de ilk defa şehrimizde uygulamaya konulduğuna vurgu yaptı.

ab projesi2

Başkan Seyfi Dingil; “Sanayinin belirli bir takım yetersizliklerden dolayı, mesleki eğitim veren kurumların bu tarz çabalarına mesafeli durdukları günümüz gerçeğidir. Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin ana probleminin okul, sanayi işbirliğinin geliştirilmeye ihtiyaç duyulduğu günümüz Türkiye’sinde Organize Sanayi Müdürlüğü Yönetimine bu projeye katkısından dolayı teşekkür ederim. Bu projenin amaçları, kalifiye elemanların yetiştirilmesi ve yenilikçi eğitim modellerinin işçi-işveren ile mesleki eğitim kurumlarının iş birliğinde, uygulanması, iş dünyasının talep ettiği bir durumdur. Bu proje bu ihtiyacı karşılar nitelikte ve düzeydedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here