Başkan Civelek: “Muhtarlar Demokrasinin İlk Adımıdır”

0
113

civelek-muhtarlarTürkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı Antakya’da Yapıldı…

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 6. Yönetim Kurulu toplantısı, Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Antakya Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi’nde düzenlendi. Toplantıya, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunduğu toplantının açılış konuşmasını Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü yaptı. Toplantıda, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz de bir konuşma yaptı.

İskenderun’un yanı sıra, çeşitli il ve ilçelerden muhtarlara, “Türkiye’nin kuzeyinden, batısından, güneyinden her yerinden gelen muhtar kardeşlerim hoş geldiniz” diye seslenen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Muhtarlar halkımızın gönlünden kopup gelen ilk seçilmişlerdir. Belediye başkanları, milletvekilleri bir siyasi partinin aday olarak gösterdiği seçilenleriz. Biz de halkın gönlünden, kalbinden geldik ama halkımız doğrudan size oy veriyor.  Halkımızın gönlü kimi isterse o muhtar olur” dedi.

Muhtarlara saygı duyduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek; “Artık mevcut yönetimler insanların mutlu olmasına yetmiyor. Bütün dünyada taşlar yerinden oynuyor. Yeni yönetimler arayış içindeler. Bu arayışta en sağlıklısı, kişiyi birey olarak görüp demokrasiyi bireyden başlatarak gerçek yerine oturtmakla olur. Demokrasi bireyden başlayarak en başta yerel yönetimlerin güçlenmesi ile sağlanır. Yerel yönetimler güçlenirse demokrasi daha güçlenir, daha kök salar ve demokrasi geleneği oluşur. Muhtarlar, halkın dertlerini, sorunlarını en iyi bilen insandır. Bu sorunların nasıl çözüleceği konusundaki görüşleri de değerlidir” şeklinde konuştu.

civelek-muhtarlar1

İnsan unsurunun önemine değinen Belediye Başkanı Civelek, “Bugün petrol zengini Arap ülkelerinde halk savaşlar, çatışmalar ve huzursuzluk içinde mutsuz yaşıyor. Ama örneğin gelişmiş batı ülkesi Almanya’da ne petrol rezervi var ne doğalgaz insanlar orada daha mutlu yaşıyor.  Bu insan unsuruna önem vermekten ve demokrasinin güçlü olmasından kaynaklanıyor. Bugün Almanya dünyanın en güçlü ülkelerinden biri! Demek ki insan unsurunda çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. O da ancak demokrasiyle başarılı olacaktır” şeklinde konuştu.

Muhtarların yetkilerinin ve imkânlarının arttırılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Muhtarlarımız bir nevi yetkisiz yetkililer gibi zor şartlarda çalışıyorlar. Muhtarlarımızın yetkilerini artırmak ve çalışma şartlarını kolaylaştırmak gerekir. Belediyelerin yardım etmesi tek başına yeterli değil kanunla bu yetkilerin arttırılması gerekiyor. Hepimiz biliyoruz muhtarlarımız hizmet ederken ceplerinden para harcıyor. En azından sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi ve göstergelerin de 12 bin olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz yaptığı konuşmasında, amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu belirterek, muhtarlara verdiği değerden dolayı İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here