Başkan Civelek Basın Mensupları İle İftarda Bir Araya Geldi

0
55

civelek iftar1İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, basın mensupları ile iftarda buluştu. Basın mensuplarını ‘hoş geldiniz’ sözleriyle selamlayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Belediye Yemek Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında, Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini vurgulayan Belediye Başkanı Civelek; “Ramazan vesilesiyle bir aradayız. Önümüzde bayram var. Bu vesileyle dilerim birliğimiz, beraberliğimiz daha da artarak devam eder. Çünkü Ortadoğu’nun sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Dünyada bir buçuk milyar Müslüman yaşıyor. Bu bir buçuk milyar Müslüman batının sömürgesindedir. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik olduğu için rahat. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte cumhuriyeti kuran arkadaşlarına borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduğumuz sürece şu an Ortadoğu’nun düştüğü sıkıntılı hale bu nedenle düşmeyiz” şeklinde konuştu.

Belediye olarak halka adaletli, eşit hizmet verildiğini, halkın ödediği paralarla oluşan bütçenin vatandaşın en fazla ihtiyacı olan çalışma ve hizmetlere harcandığını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Zaman su gibi akıp gidiyor. Bugünden geriye baktığımız zaman bir dönem içinde İskenderun ve halk için önemli hizmetler ve çok çalışma yapmışız” dedi.

İçmesuyu şebeke çalışmasıyla İskenderun genelinde halkın su için enerjiye harcadığı paradan yılda 13-14 milyon lira, belediye olarak ortalama 4-4.5 milyon lira tasarruf sağlanacağını kaydeden Başkan Civelek; “İçmesuyu şebekesi kevgire dönmüş. Suyun yüzde 75’i boşa gidiyor. Yeni içmesuyu şebekesiyle hem sudan, hem elektrik enerjisinden tasarruf edeceğiz. Sadece sudaki enerjiden 16-17 milyon lira tasarruf etmiş olacağız. Su, yarın petrolden önemli olacak deniliyor. Nüfus artıyor, su kaynakları azalıyor ve teknolojiden dolayı sular kirleniyor” şeklinde konuştu.

civelek iftar2

Kentin büyük ihtiyacı olan yeni imar planının yapıldığını, imar müdürlüğü personelinin de özveriyle çalışmasını sürdürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “İmar planı yaptık tabi ki itiraz olacak. Çünkü parsel bazında olmuyor ada bazında. Firma ve imardaki arkadaşlar gece gündüz, düzgün bir şekilde çalıştı. İmardaki arkadaşlar hala çalışıyorlar. İmar planı su kadar önemli. En azından çarpık kentleşmeye dur dedik. Artık yeşil alanları arttırıyoruz. Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum can siperane çalıştılar. En çok eski Bit pazarı yerinde yaptığımız sosyal tesis ve yeşil alandan dolayı çok memnuniyet geldi. Çünkü vatandaş boğulmuş oturacak, dinlenecek, nefes alacak yeri kalmamış. İsmet İnönü meydanında, Tedaş’ın ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün karşısında park yapıyoruz. Vatandaş çay, kahve içecek, soluk alacak” dedi.

Giriş katı balıkhane olacak şekilde çok katlı otopark yapılacağını belirten Belediye Başkanı Civelek; “Balıkhane çok önemli. Deniz kentinde vatandaş balık yemiyor. Temizliği, havalandırmasıyla son derece modern bir balıkhane olacak. Yeni imar planıyla otoparkı kendi içinde çözme, ayrık yapılaşma gibi birçok yenilik yaptık” diye konuştu.

İçmesuyu şebekesi ile ilgili şartnamede idarenin verdiği sürenin 31 Aralık 2014 olmasına rağmen, 18 ekim 2013 tarihine alınması konusunda anlaşmaya varıldığını, çalışmanın aralıksız devam edeceğini belirten Başkan Civelek; “Çalışma şartnamedeki süreden bir yıl önce bitmiş olacak” diye konuştu.

Asfaltın tekrar kırılmaması amacıyla, doğalgaz genel müdürüyle görüşüldüğünü, doğalgaz çalışmasının hızlandırıldığını, altyapı çalışması tamamlanan yerlerin asfalt çalışmasının sürdüğünü anımsatan Belediye Başkanı Civelek, doğalgazın temiz ve ucuz enerji olduğunu söyledi.

Dua ile başlayan iftar yemeğinin ardından, basın mensuplarıyla sohbet eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, konuklarını kapıda uğurladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here