Başkan Civelek; “Ahilik Kültürü Günümüzde Daha Fazla Yaşatılmalı”

0
79

ahilik haftası1Ahilik Haftası Törenlerle Kutlandı

Ahilik Haftası kutlama programı Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlendi. Programa, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, Hatay’daki oda başkanları, esnaf ve sanatkarlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Hep kardeşiz diyoruz. Bu kardeşlik kültürünü en fazla yaşatan ahilik kültürüdür. Buna ihtiyacımız var. Çünkü son zamanlarda bütün dünyada bir sıkıntı var. Ahilikte rekabette bir etik vardır. Bir esnaf kendisi alışveriş ettikten sonra eğer yanındaki komşusu siftah yapmamışsa müşteriyi ona gönderir. Aslında bu esnafın ahilik kültürünün günümüzde daha fazla yaşatılması gerekir. Hatay bütün dünyaya örnek bir yerdir. İskenderun ve Antakya çok renkli, çok kültürlü ve kardeşçe yaşayan kentler olarak bütün dünyaya örnek olmaktadır. Bundan da gurur duymalıyız. Üretim bekliyor halkımız, ülkemiz. Üretimde hızlanmalıyız, çalışmalıyız. Ahilik Haftasını kutluyorum. Bu etkinlikle Antakya ve İskenderun’u birleştirdiğiniz, bir araya getirdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

ahilik haftası2

Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın da yaptığı konuşmasında, “Çok müstesna bir ilçede görev yaptığımın farkındayım. Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e bizim sistemlerimize hakim olan eşitliğin, hak ve adaletin, iyi ahlaklı olmanın mutlak bir yansıması ahilik. Yüzde yüz sivil, yüzde yüz yerli bir oluşum. Bizim gerçeklerimizin, tarihimizin, bizim iyi ahlaklı kültürümüzün, merhametimizin en önemli göstergesi ahilik. Bu manada yaşatılması, korunması gereken çok önemli bir teşkilat. Günümüzde esnaf odalarımız, oda başkanlarımız bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar” diye konuştu.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, Ahilik Haftası kutlama programına katılanlara ve katkı sunanlara teşekkür etti. Esnaflara ahilik kaftanı giydirilen programda, pilav ikramında bulunuldu ve katkı sunanlara teşekkür plaketi verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here