Başhekim Dr. Adem Sarı; “Yeni Hastaneyle İskenderun Sağlıkta Bölgesel Merkez Olacak”

0
5

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Sarı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret ederek hem mevcut sağlık hizmetlerini hem de yapımı devam eden yeni devlet hastanesiyle ilgili son durumu değerlendirdi. Başhekim Sarı, yeni hastanenin yaklaşık bir yıl içinde hizmete açılmasının planlandığını belirterek, yatak kapasitesinin iki katına çıkacağını ve İskenderun’un sağlık alanında çok daha güçlü bir konuma ulaşacağını söyledi.

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Sarı, Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Akçiçek ile Destek ve Kalite Müdürü Cemalettin Ersoy, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

İGC Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler tarafından karşılanan heyet, samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette kentte sunulan sağlık hizmetleri, devam eden yatırımlar ve yeni hastane projesi hakkında bilgi verdi.

“670 Yataklı Hastane, 3. Basamak Gibi Hizmet Veriyor”

Ziyarette konuşan Başhekim Dr. Adem Sarı, İskenderun Devlet Hastanesi’nin resmi olarak ikinci basamak hastane statüsünde olmasına rağmen, birçok alanda üçüncü basamak hastanelerin sunduğu hizmetleri verdiğini ifade etti. 670 yatak kapasitesine sahip hastanenin sadece İskenderun’a değil, Hatay’ın birçok ilçesine hizmet sunduğunu belirten Sarı, özellikle kalp damar cerrahisi alanında önemli bir merkez haline geldiklerini söyledi. “Hatay’da bypass ameliyatı yapılan tek devlet hastanesiyiz” diyen Sarı, bunun yanı sıra damar genişletme operasyonlarının da başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Hatay’da Sadece İskenderun Devlet Hastanesi’nde Sunulan Hizmetler

Başhekim Sarı, hastanenin birçok branşta bölgesel referans merkezi konumunda bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Yüksek basınçlı oksijen tedavisi olarak bilinen hiperbarik oksijen tedavisini Hatay’da yalnızca biz uyguluyoruz. Ayrıca sanayi bölgesinde bulunmamız nedeniyle büyük önem taşıyan yara bakım ve yanık merkezimiz de güçlü bir kadroyla hizmet veriyor.” Yanık ve yara bakım ünitesinin özellikle bölgedeki sanayi kuruluşlarında yaşanabilecek iş kazalarına hızlı müdahale açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Sarı, deneyimli uzman kadrolarıyla hizmet verdiklerini dile getirdi.

Onkoloji Hizmetleriyle Hastalar Artık Adana’ya Gitmiyor

Kanser hastalarının tedavi süreçlerine de değinen Başhekim Sarı, geçmişte kemoterapi almak için Adana’ya gitmek zorunda kalan hastaların artık tedavilerini İskenderun’da alabildiğini söyledi. Hastanede sadece kemoterapi uygulanmadığını belirten Sarı, teşhis, tedavi planlaması ve takip süreçlerinin de uzman hekimler tarafından yürütüldüğünü ifade ederek; “Vatandaşlarımız artık şehir dışına gitmeden sağlık hizmetine ulaşabiliyor” dedi.

Günde 8 Bin Poliklinik Hizmeti

İskenderun Devlet Hastanesi’nin bölgenin en yoğun sağlık kuruluşlarından biri olduğunu belirten Sarı, günlük yaklaşık 8 bin poliklinik başvurusu gerçekleştirildiğini söyledi. Yoğun hasta yüküne rağmen sağlık hizmetlerinin aksatılmadan sürdürüldüğünü ifade eden Sarı, sağlık çalışanlarının büyük özveriyle görev yaptığını vurguladı.

Diyaliz Hastalarına Evden Alıp Eve Bırakma Hizmeti

Diyaliz merkezinin de önemli hizmetler sunduğunu belirten Başhekim Sarı, hastaların sadece tedavi edilmediğini, ulaşım konusunda da destek sağlandığını anlattı. Diyaliz hastalarının tedavi sonrasında oldukça yorgun düştüğünü ifade eden Sarı, bu nedenle servis ağı oluşturduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Hastalarımızı evlerinden alıyor, diyaliz tedavilerinin ardından tekrar evlerine bırakıyoruz. Böylece özellikle yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan hastalarımızın mağdur olmasının önüne geçiyoruz

Yeni Hastane Yaklaşık Bir Yıl İçinde Hizmete Açılacak

Yapımı devam eden yeni İskenderun Devlet Hastanesi hakkında da bilgi veren Başhekim Dr. Adem Sarı, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini söyledi. Yeni hastanenin yaklaşık bir yıl içerisinde hizmet vermeye başlamasının hedeflendiğini belirten Sarı, yeni yatırımla birlikte yatak kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkacağını açıkladı. Yeni binanın sadece fiziksel kapasiteyi artırmayacağını ifade eden Sarı, yeni branşların açılması ve ileri teknoloji sağlık hizmetlerinin de devreye alınacağını söyledi.

“3. Basamak Statüsüne Geçeceğiz”

Yeni hastaneyle birlikte en önemli hedeflerden birinin üçüncü basamak hastane statüsüne kavuşmak olduğunu belirten Sarı, mevcut statünün bazı sağlık hizmetlerinin verilmesinde idari ve mali sınırlamalar oluşturduğunu dile getirdi. “Bugün birçok üçüncü basamak hizmetini fiilen veriyoruz ancak resmi statümüz ikinci basamak olduğu için bazı ameliyatlar ve işlemlerde mevzuattan kaynaklanan kısıtlamalarla karşılaşıyoruz” diyen Sarı, üçüncü basamak statüsünün kazanılmasıyla birlikte hem sağlık hizmetlerinin kapsamının genişleyeceğini hem de daha nitelikli tedavilerin sunulabileceğini kaydetti.

İGC Başkanı Diyap Atar Teşekkür Etti

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başhekim Dr. Adem Sarı ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Atar, sağlık çalışanlarının özellikle son yıllarda büyük fedakârlık gösterdiğini belirterek, İskenderun Devlet Hastanesi’nin bölge halkına sunduğu sağlık hizmetlerini yakından takip ettiklerini ifade etti. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here