Başbakan Sanki Muz Cumhuriyetinde Yaşıyor!

0
71

MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Başbakan Erdoğan’ın Tutuklu Askerler Hakkında Yaptığı Açıklamaları Değerlendirdi:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanı Adnan Akdaş, on yılı aşkın bir süredir tek başına iktidarı elinde tutan Başbakan Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaları hayretler içerisinde takip ettiklerini belirtti. Erdoğan’ın tutuklu askerler hakkında yaptığı açıklamaları değerlendiren Akdaş; “Başbakan Sanki Muz Cumhuriyetinde Yaşıyor!” dedi.

Başbakanın her şeyden bihaber görüntü çizdiğinin de altını çizen Akdaş; “Sayın Başbakan Türkiye’de yargının ne kadar yavaş işlediğinden yakınıyor. Subay, astsubay ve generallerimizin yıllardır tutuklu olduklarını ve hapse atıldıklarını anlatıyor. Hatta ülkemizde Genelkurmay Başkanlığı yapmış olan komutanların tutuklanmasının ne kadar yanlış olduğunu söylüyor, yargıyı bir nevi halka şikâyet ediyor. Saygıdeğer hemşerilerim, Sayın Başbakan muz cumhuriyetinde yaşıyor sanki. Balyoz Davası, Ergenekon Davası kendisinin bizzat talimat ve kontrolünde yürütülmüyormuş gibi, her şeyden bihaber bir görünüm ortaya koymaktadır” dedi.

Genelkurmay Başkanı Tutuklandığında Neden Sessiz Kaldı?

Milletimizin hafızasının güçlü olduğuna da işaret eden Akdaş; “Daha düne kadar ‘Bugün savaş olsa Türkiye bu generallerle mi savaşa gidecek? Bu komutanlarla vay halimize’ diyen Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç değil miydi? O zaman neredeydi kendileri?

Bugün ne değişti de Sayın Başbakan söylemini değiştirdi. Yargıya yaptığı müdahaleler yeterli gelmiyor mu acaba? Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tutuklandığında neden sessiz kaldı ya da karşı çıkmadı. ‘Onlarca subay astsubay bugün mü içeri atıldı ya da Başbakanın haberi yeni mi oldu?’ diye sormazlar mı adama?

Seçimlerde subayları aday gösteren partilere ‘Suçluları hapisten kurtarma operasyonu yapıyorsunuz’ diye meydanlarda bağıran AKP’nin Sayın Genel Başkanı Başbakan değil miydi? PKK’lı itirafçı dediğimiz ne üdüğü belirsiz katillerin ifadelerine dayanarak, komutanları içeri aldıran süreci, yoksa muz cumhuriyeti başbakanı mı başaltı? Güneş balçıkla sıvanmaz” şeklinde konuştu.

Millet, Askerle Hesaplaşma Gayretinizi Görüyor

Siyasette ilkeli olmanın önemine de vurgu yapan MHP İl Başkanı Akdaş; “Bu millet sizin on yılı aşkın bir süredir özellikle Askeriye ile hesaplaşma gayreti içerisinde olduğunuzu görmüştür. Artık milletimizi laf cambazlığıyla kandıramazsınız. Ordumuzun değerli komutanlarına yapılanları, yargıya yükleyerek kurtulamayacaksınız. Biz MHP olarak bunu tüm halkımıza anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. İnşallah ilk seçimde terörle mücadele konusunda ordumuza verdiğiniz zararın karşılığını alacak ve AKP hükümeti, Türk Milletini ayak oyunlarıyla aldatılamayacağını açık bir şekilde görecektir.

Siyasette ilkeli olmak çok önemlidir. Biz MHP olarak çizgimizde, ilkelerimizden asla taviz vermedik. Rüzgârın yönüne göre davranış sergilemedik. Siyasi faturası ne olursa olsun etik ve dürüst bir siyaset izledik, izlemekteyiz. Ancak AKP dönemi hükümeti icraatları zikzaklarla doludur. Son söylem bunlara bir örnektir. Bu konuda Hatay kamuoyunun dikkatini çekmeye devam edeceğiz. Çünkü değerli, hemşerilerimizin sağduyusuna güvenimiz tamdır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here