Balıkçı Barınağında Dolgu Çalışmaları Devam Ediyor

0
83

Bilen; “Bölgenin Elle Gösterilecek Tek Balıkçı Barınağı Olacak”

Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, yaşanan depremlerde büyük hasar alan İskenderun Balıkçı Barınağında devam eden düzenleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük felakette Hatay’da dört barınaktan biri olan İskenderun Balıkçı Barınağının en çok hasar gören barınak olduğunu ifade eden Bilen; “Sizin de malumunuz 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen büyük bir deprem yaşadık. Dolayısıyla Hatay ilimize de çok büyük zararlar verdi, yıkımlar oldu, ölenler oldu. Tabii ki 7. ayına girdik, bunları geride bıraktık ama içimizde hala devam ediyor ağrısı.

Bulunduğumuz İskenderun Balıkçı Barınağı Hatay bölgesinde 4 tane balıkçı barınağından en fazla etkilenen barınak oldu. Burayı ihaleye verdiler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı burayı ihaleye verdi. Şu anda müteahhit çalışmalarını devam ettiriyor. Barınağımız şu an şantiye durumunda. Burası çok kötüydü, tüm rıhtımlarımız çöktü, batanlar oldu, karada olan tekneler parçalandı.

Şu anda üzerinde durduğumuz rıhtım mendirekle beraber 3 metre suyun altına çöktü, çalışmalar neticesinde bu duruma geldi. En kısa zamanda burayı bitirecekler. İnşallah 3-4 ay içerisinde karşı rıhtımın son pozisyonunu göreceğiz. Burası bittiğinde gerçekten bu bölgenin elle gösterilecek tek balıkçı barınağı olacak, çok güzel bir balıkçı barınağı olacak. İleride bunu hep beraber göreceğiz. Şu an çalışmalar devam ediyor, en azından balıkçımızı rahat ettireceğiz.

Gördüğünüz gibi burada dolgu işlemi yapılıyor, karşı rıhtımda da betonlama işlemi başladı. Şu anda burası çalışma aşamasında sadece dolgu yapılıyor, ondan sonra burası bitecek, daha sonra rıhtımın betonlama kısmı yapılacak. Betonlarımız bitince balıkçı teknelerimiz sayı olarak daha da artacak. İleriki günlerde çalışmaların gidişatını da hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here